Prăjitura Regina Maria, după o rețetă din caietele străbunicelor. Rezultatul este extrem de gustos și arătos, cu un nume pe măsură. Cremă fină, două tipuri de blat, bezea și nucă.
Ingrediente pentru blatul pandișpan
Ingrediente pentru blatul de bezea cu nucă
Crema
Glazură
Mixăm spuma albușurile, adăugăm zahărul și amestecăm până obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile, apoi încorporăm făina și praful de copt. Turnăm compoziția obținută în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelăm totul. Punem tava în cuptorul preîncălzit și coacem blatul la 180 de grade pentru circa 20 de minute.
Blatul de bezea. Mixăm albușurile până devin spumoase, apoi adăugăm zahărul puțin câte puțin și amestecăm până obține o bezea fermă. Acum putem încorpora făina, folosind o lingură de lemn. Prăjim nuca ușor în cuptor, apoi o măcinăm la robot, dar nu prea fin. În cele din urmă, adăugăm nuca în bezea, turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelăm.
:format(webp):quality(80)/https://static.playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2020/05/ru.jpg)
Crema. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul până când acesta este complet topit, apoi adăugăm cacao și omogenizăm. Punem compoziția la bain-marie și amestecăm continuu până începe să se îngroașe. Mixăm untul pe care îl vom amesteca apoi în crema de ouă făcută anterior.
Glazura. Încălzim laptele și când este aproape de punctul de fierbere adăugăm untul și ciocolata ruptă cuburi. Se amestecă până se topește, apoi se lasă la răcit.
Finalul. Se așează blatul pandișpan, peste care se pune crema, în strat uniform. Peste cremă se pune blatul de bezea cu nucă. apoi glazura.