De astăzi, 15 mai, România a ieșit din situația de urgență și au fost ridicate câteva restricții, printre care și redeschiderea saloanelor de înfrumusețare. După ce s-a aflat că acestea vor fi redeschise, telefoanele au sunat încontinuu pentru programări.
Proprii saloanelor au declarat că, după ce Șeful Departamentului pentru Situații de Urgentă, Raed Arafat, a făcut anunțul la televizor, conform căruia, după 15 mai vor fi redeschise saloanele de înfrumusețare, au făcut foarte multe programări și că telefoanele au explodat. Ei au mai spus că programările au fost făcute în așa fel încât să nu se aglomereze saloanele și că până în iunie va fi full.
Înainte de starea de urgență programările se făceau altfel: cât timp o clientă aștepta la vopsit, era luată altă clientă. Acest mod de lucru nu mai este permis în această perioadă, un stilist trebuie să aibă doar un client. Saloanele vor pierde în această perioadă, dar se face asta pentru siguranța tuturor, a angajatului și a clientului.
“Posibil că nu vor avea zona de așteptare, trebuie să te programezi, te duci direct la programare, știi că ești așteptat. Ai întârziat, vine altul în locul tău, nu stai și aștepți acolo. Te duci și te plimbi pe stradă o jumătate de oră și te întorci, nu stai acolo. Zona de așteptare va deveni una sensibilă, va trebui să nu mai existe temporar. Trebuie să se înțeleagă că ne gândim cu colegii specialiști la acest domeniu, la măsuri punctuale, pe diferite domenii, care trebuie să fie luate ca măsuri compensatorii la măsurile de relaxare”, a adăugat Raed Arafat.
Trebuie să se respecte distanțarea socială de 1,5 metri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Pe lângă aceasta, saloanele sunt dotate cu măști, dezinfectanți, viziere (pentru angajați) și termometru digital la intrare, precum și dezinfectant.
Toți clienții au obligația, ca la intrarea în salon să se dezinfecteze cu soluția pusă la dispoziție. Aceștia sunt obligați să poarte măști și li se va lua temperatura. Oricine va avea un simptom de răceală sau boală, nu va putea intra.
“Ai nevoie de măsuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți nelimitat să le ții închise, trebuie să-și reia activitatea, dar sub o formă nouă”, a susținut Raed Arafat.
Majoritatea saloanelor susțin că nu vor majora prețurile, deoarece nu se dorește dezamăgirea clienților saloanelor, care nu se vor simți bine dacă prețurile se vor mări.
Această decizie este luată în ciuda faptului că veniturile saloanelor vor scădea, pentru o anumită perioadă, deoarece numărul programărilor este limitat, precum și din cauza faptului că vor crește cheltuielile suplimentare ale saloanelor.