07 mai 2020 | 11:42

Decizie de ultimă oră legată de pensii. Va declanșa o revoltă națională. Milioane de români vor fi afectați

News
Decizie de ultimă oră legată de pensii. Va declanșa o revoltă națională. Milioane de români vor fi afectați

Încă o lovitură grea primită de Guvernul Orban din partea Curții Constituționale a României! După ce a declarat neconstituționale amenzile primite în timpul stării de urgență, CCR revine cu o decizie care va revolta milioane și milioane de români! Potrivit unor surse citate de Agerpres, magistrații CCR au admis obiecțiile de neconstituționalitate la legea care elimina pensiile speciale!

CCR spune că legea care a eliminat pensiile speciale este neconstituțională

Astfel, pensionarii speciali din România rămân cu pensiile lor la fel de speciale! Chiar dacă contributivitatea a fost pentru nivelul unei pensii de 3.000 de lei, sunt cazuri când foști magistrați sau directori de penitenciare primesc în fiecare lună o pensie de nu mai puțin de 12.000 de euro! Acest lucru a revoltat întreaga opinie pubică, iar milioane de români au semnat petiții pentru eliminarea pensiilor speciale.

Cu toate acestea, CCR a admis sesizările Inaltei Curți de Casație si Justiție și Avocatului Poporului asupra Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limita de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.

CCR spune că legea care a eliminat pensiile speciale este neconstituțională

CCR spune că legea care a eliminat pensiile speciale este neconstituțională

Pensiile speciale rămân

Mai exact, pe ordinea de zi a sedintei celor 9 judecatori constitutionali se aflau urmatoarele sesizari:

– „Obiectia de neconstitutionalitate a Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu si indemnizatiile pentru limite de varsta, precum si pentru reglementarea unor masuri in domeniul pensiilor ocupationale, obiectie formulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

– „Obiectia de neconstitutionalitate a Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu si indemnizatiile pentru limita de varsta, precum si pentru reglementarea unor masuri in domeniul pensiilor ocupationale, obiectie formulata de Avocatul Poporului”.

Acum Curtea Constituțională dă vina pe Parlament, care nu a adoptat legea corect, în procedură legală, în ședința comună a celor două camere.

„In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectiile de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu si indemnizatiile pentru limita de varsta, precum si pentru reglementarea unor masuri in domeniul pensiilor ocupationale este neconstitutionala, in ansamblul sau.

Curtea a retinut, in esenta, ca legea criticata are un caracter profund eterogen, vizand statute profesionale diferite, precum si functii de demnitate publica, tratate impreuna din perspectiva pretinsului deziderat de eliminare a ‘pensiilor speciale’, fara a se respecta exigentele impuse atat din punct de vedere al formei specifice fiecarui domeniu de reglementare, cat si al fondului reglementarilor.

Astfel, in procedura de adoptare s-a incalcat ordinea de sesizare a Camerelor Parlamentului cu privire la modificarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si obligatia constitutionala de dezbatere a reglementarilor privitoare la drepturile deputatilor si senatorilor in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, cu consecinta incalcarii dispozitiilor art.65 alin.(2) lit.j)
si art.75 alin.(l) cu referire la art.73 alin.(3) lit.l) din Constitutie.

De asemenea, actul normativ adoptat nu are la baza nicio documentare sau fundamentare, cercetare sau studiu de impact, fiind incalcate in acest sens prevederile constitutionale ale art.1 alin.(3) si (5) care consacra statul de drept, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor.

Curtea a constatat in final ca legea a fost adoptata si cu incalcarea caracterului general obligatoriu al deciziilor Curtii Constitutionale, reglementat de art.147 alin.(4) din Constitutie. Sub acest aspect, Curtea a statuat ca potrivit dispozitiilor art.147 alin.(4) din Constitutie, deciziile sale sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor, avand aceleasi efecte pentru toate autoritatile publice si toate subiectele individuale de drept”, arata CCR intr-un comunicat.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Mesaj în română postat de Ursula von der Leyen: „România și Bulgaria aparțin pe deplin spațiului Schengen”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Amendă pentru Raiffeisen. Clienții s-au trezit fără bani sau cu credite și conturi nesolicitate
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Taxă pentru românii care stau la bloc. O plăteşte toată lumea: Este o aberație colosală!
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro