23 apr. 2020 | 16:11

Cum se poate contesta amenda pentru declarația pe propria răspundere. Model pentru contestație

Știri generale
Cum se poate contesta amenda pentru declarația pe propria răspundere. Model pentru contestație
Cum se poate contesta amenda pentru declarația pe propria răspundere. Model pentru contestație

Dacă ați primit sau veți primi amendă zilele acestea și credeți că ați fost nedreptățiți de poliție, aveți la dispoziție două variante, spune APADOR-CH. Menționăm că valoarea amenzilor crește simțitor.

Cum se poate contesta amenda pentru declarația pe propria răspundere. Model pentru contestație

O primă variantă este să plătiți amenda în 15 zile, plătind astfel jumătate din sumă, iar a doua variantă este contestarea în instanța pe raza căreia ați fost prinși.

APADOR-CH recomandă plata amenzii în termen de 15 zile, astfel încât dacă pierdeți în instanța contestația, să nu plătiți mai mult de jumătate din minimul acesteia.

Sfaturi pentru contestarea amenzii

  • Trebuie să vorbiți cu un avocat pentru a vă spune dacă aveți șanse să anulați amenda și să formulați plângerea pentru a o depune.
  • Trebuie să depuneți contestație în termen de 15 zile calendaristice de la momentul primirii procesului verbal, iar contestația se va depune la judecătoria de pe raza teritorială în care se afla strada pe care ați fost amendați.
  • În cazul în care trimiteți contestația la judecătoria greșită, aceasta va fi înregistrată și redirecționată către judecătoria competentă, iar asta ar putea însemna luni de întârziere.
  • Trebuie să anexați la contestație copii după procesul verbal și cartea de identitate, dar și alte acte doveditoare care să vă susțină afirmațiile.
  • Trebuie să aveți și un martor credibil, care să confirme varianta dvs. și să vină în fața instanței.
  • Trebuie să formulați contestația clar și concis și e bine să precizați că cereți judecarea în lipsă. De asemenea, este util să vă prezentați la proces, însă dacă nu puteți și nu ați cerut să se judece în lipsă, riscați suspendarea dosarului. În acest caz, trebuie să cereți repunerea dosarului pe rol în interval de un an, altfel acesta va fi închis.
  • Trebuie să depuneți și dovada plății a 20 de lei, taxa judiciară de timbru, iar dacă nu o faceți, plângerea va fi anulată.
  • Puteți trimite plângerea către instanță prin poștă, prin curier, fax sau e-mail. De asemenea, APADOR-CH prezintă și un model de plângere pe care puteți să îl utilizați.
Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care i-a mărit averea
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Capital.ro
De la fotbalist cunoscut, la expert în domeniul financiar: "Am fost printre primii jucători care s-au transferat în Spania!"
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro