Pizza a devenit unul dintre cele mai căutate alimente de la noi. Din cauză că nu avem timp să facem, mulți dintre noi preferăm de obicei să comandăm din oraș atunci când ne este poftă de o pizza bună. Din cauza perioadei prin care trecem, fiind izolați la domicilii, fiind epidemiei de coronavirus, acum avem timp să facem pizza acasă, din orice ingrediente avem la îndemână.
Nici o pizza nu se compară cu cea făcută în casă, proaspăt scoasă din cuptor și delicioasă. Blatul pufos care se topește în gură îl poți obține și acasă din doar câțiva pași simpli.
Care este secretul pentru a obține un blat de pizza pufos, exact ca la restaurant? Iată ingredientele de care ai nevoie:
Pentru aluat:
Făina cernută se pune într-un bol, în interiorul căruia se face un gol, în interiorul căruia se pune oul, alături de un praf de sare și de laptele călduț în care s-a dizolvat drojdia.
Se amestecă cu grijă până se încorporează toată făina. Când aluatul devine omogen se adaugă uleiul și apa minerală și se frământă foarte bine. Când este gata aluatul se acoperă cu un șervețel și se lasă să crească timp de 30 minute.
Cât timp crește aluatul se pregătește umplutura. Se pot folosi ingredientele dorite, nu este o rețetă standard pentru a face o pizza de casă.
Se pot adăuga măsline tăiate, gogoșar și ardei tăiate feliuțe și roșii decojite și tăiate cubulețe, ceapă tăiată rondele, ciuperci proaspete sau din conservă, porumb și orice ale legume vă plac. Pe lângă legume se mai adaugă: salam. cârnați, bacon, șuncă, cabanos sau crenvurști. Și deasupra se poate pune cașcaval sau mozarella.
Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde aluatul uniform, apoi se aşează toate ingredientele dorite în următoarea ordine. Mai întâi se așează produsele care conțin carne, apoi legumele dorite și la sfârșit se presară cașcaval sau mozarella date prin răzătoare. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins.
Asta-i tot și în doar câțiva pași simpli ai obținut cea mai bună pizza de casă. Se servește cu ketchup pe deasupra.