Ne aflăm în postul Paștelui și adesea suntem cu gândul la dulce. Se pare că ciocolata neagră și fructele nu sunt suficiente pentru a satisface apetitul nostru. De aceea nu strică să ne inspirăm din câteva rețete ușor de preparat, sănătoase și delicioase, de desert permis pentru postul Paștelui.
Prima rețetă propusă este cea cu Negresă de post. Iată ingredientele necesare pentru a o prepara.
Într-un bol, se amestecă pudra de cacao cu uleiul vegetal și apa. Se adaugă zahărul, apoi laptele de soia și vanilia și se amestecă. Se adaugă făina și praful de copt. Se amestecă până devine o pastă fină.
Compoziția obținută se pune într-o tavă de 22 x 32 cm, unsă cu ulei sau margarină. Se pune la cuptorul care a fost încălzit în prealabil la 175 grade Celsius. Se coace timp de 35 minute, până ce prinde o crustă și până ce marginile încep să se desprindă.
A doua rețetă de dulce de post este cea de Brioșe cu mere, pentru care avem nevoie de următoarele ingrediente:
Într-un bol se amestecă fulgii de cereale cu făina, zahărul, scorțișoara și praful de copt. Se amestecă, după care se adaugă sucul de măr, margarina topită, vanilia și bucățile de măr.
Amestecul obținut se pune în forme pentru brioșe, unse cu ulei sau margarină. Se dau la cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius. Se coc timp de 25-30 minute.
Ingrediente pentru cea de-a treia rețetă de dulce permis în post sunt:
Se pune o cratiță sau oală mare, pe aragaz, la foc mediu, în care se adaugă apa, zahărul și scorțișoara. Se amestecă constant până când se dizolvă zahărul. Se dă focul la mic și se adaugă jumătățile de măr. Se lasă pe foc, fără a se acoperi cratița, timp de 8 minute.
Se iau jumătățile de măr și se pun într-o farfurie și se toarnă sirop peste. Acest desert poate fi servit cald sau rece și poate fi decorat cu mentă.