Ce să nu mănânci sub nicio formă în Postul Paștelui. Este cel mai greu post din an

Ce să nu mănânci sub nicio formă în Postul Paștelui. Este cel mai greu post din an
Ce să nu mănânci sub nicio formă în Postul Paștelui?

Postul Paștelui începe azi, iar credincioșii își scot deja cărțile cu bucate fără mâncăruri de dulce, așa cum se spune în popor. Ce să nu mănânci sub nicio formă în timpul celui mai aprig post din an?

Ce să nu mănânci în Postul Paștelui?

Azi începe cel mai aprig post pentru credincioși de pe tot parcursul anului. Acesta durează 40 de zile și are numeroase restricții. În timpul acesta, credincioșii vor avea parte numai de două dezlegări la pește – pe data de 25 martie li 9 aprilie, respectiv de Buna Vestire și de Florii. Conform calendarului ordotox, Postul Paștelui începe pe data de 27 februarie și se încheie abia pe 16 aprilie.

Pe data de 19 februarie se lasă sec de carne, iar pe 26 februarie se lasă sec de brânză. Începând cu 27 februarie, toată lumea trebuie să se abțină de la carne, ouă, brânză, pește, vin și untdelemn. Dezlegarea pentru pește se va face de Buna Vestire și în Duminica Floriilor. Medicul Simona Tivadar a susținut, pentru news.ro, că preparatele din soia nu sunt altceva decât dorința de a păstra ideea că mâncăm de post, dar imaginea rămâne a produselor din carne.

Ce să nu mănânci în Postul Paștelui?
Ce să nu mănânci în Postul Paștelui?

 

Ce recomandă specialiștii?

„Dacă salata cu cartofi este înecată în ulei, îmbunătăţită cu seminţe de floarea-soarelui şi dovleac, nu va plăcea colecistului. Ghiftuiala cu produse de acest fel nu are legătură cu postul. Mâncaţi miercurea şi vinerea doar legume şi fructe, nu drăcuiţi în trafic şi veţi fi mai aproape de Rai. Altfel vă apropiaţi mai mult de bypass-ul coronarian sau veşnica pomenire, nu neapărat duioasă. Eu postesc fără carne. Mănânc aproape numai peşte, brânzeturi şi, din când în când, ouă. Iarna mănânc, uneori, vită, porc sau oaie, curăţând la micron grăsimea în exces”
Simona Tivadar

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI