Ministerul Educației a publicat luni, 30 martie, mai multe modele noi de subiecte, mai exact, teste de simulare online pentru elevii care se pregătesc să susțină Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Potrivit mesjului transmis de către Ministerul Educației, aceste teste vin în ajutorul elevilor care vor să-și testeze cunoștiințele asimilate până în acest moment: „un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale”, se precizează într-un comunicat de presă.
Simulările online au fost publicate fără bareme de evaluare, acestea urmând să fie publicate, vineri, 3 aprilie 2020.
Potrivit aceluiași comunicat de presă, aceste simulări sunt realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare și respectă întocmai modelul subiectelor date în cadrul celor două examene oficiale.
Reprezentanții Ministerului Educației explică beneficiul acestor teste publicate oficial în această săptămână, astfel elevii pot exersa în vederea unor rezultate mai bune la examenele care vor avea loc în vară. Scopul baremelor de evaluare este acela de „autoevaluare şi calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile’’.
Toate testele de antrenament pot fi descărcate de pe acest site: https://rocnee.eu/testeantrenament/
De asemenea, baremele de notare și evaluare le veți găsi începând cu data de 3 aprilie, pe același site.
Publicarea testelor de antrenament pentru elevii care urmează să susțină examenele de Bacalaureat și Testarea Națională vine după ce în urmă cu putin timp, vicepremierul Raluca Turcan a anunțase că există 3 scenarii cu privire la desfășurarea anului școlar, iar ministrul Educaței a confirmat că înghețarea anului școlar nu este luată în considerare, motiv pentru care elevii trebuie să continue să învețe pentru programa stabilită de la începutul anului.
Aceasta a specificat că profesorii țin legătura permanentă cu elevii prin intermediul platformelor online, tocmai pentru a evita o întrerupere nejustificată:
„Întotdeauna, colegii mei, cadrele didactice, au conștientizat cât este de necesar să păstreze legătura cu școala. Sunt oameni responsabili și chiar dacă vorbim despre o recomandare (și nu o obligație – n.r.) din partea ministerului, să știți că aceștia au păstrat legătura cu elevii. Nu a fost necesară o obligație, pentru că noi ne facem treaba. Așa cum și medicii își fac treaba, așa și cadrele didactice realizează legătura cu școala, în directă legătură fiind cu elevii”, a spus Anisie