9 lucruri pe care nu le știai despre Simona Halep. Ce s-a schimbat la ea, după Dubai 2015

9 lucruri pe care nu le știai despre Simona Halep. Ce s-a schimbat la ea, după Wimbledon

Simona Halep, în vârstă de 28 de ani, este omul momentului în tenisul feminin. După victoria de la Dubai, cu 3-6, 6-3, 7-6, în fața Elenei Rynakina, aceasta a obținut al doilea titlu din acest turneu, după cel cucerit în 2015. Iată ce schimbări au apărut în viața și în cariera Simonei Halep, în cei cinci ani trecuți între cele două succese.

9 lucruri pe care nu le știai despre Simona Halep. Ce s-a schimbat la ea, după Dubai 2015

  1. A devenit lider mondial! Când a cucerit titlul de la Dubai în 2015, Simona Halep era numărul 4 în lume, iar toată lumea spera că la un moment dat va deveni prima jucătoare de tenis din România lider mondial. S-a întâmplat însă în octombrie 2017, ocupând, de atunci, primul loc vreme de 54 de săptămâni. Ea a terminat anul pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei în doi ani consecutiv, în 2017 și 2018.
  2. A obținut alte 10 titluri WTA. Prin succesul de la Dubai, Halep a ajuns la al optulea an consecutiv în care ridică cel puțin un trofeu WTA. Are, în total, 20 de titluri. Victoria din 2015 a fost cea de-a zecea din carieră. De atunci, aceasta a mai câștigat la Indian Wells (2015), Madrid, București, Montreal (2016), Madrid (2017), Shenzhen, Roland Garros, Montreal (2018), Wimbledon (2019) și Dubai (2020).
Simona Halep
Simona Halep

Primele două titluri de Grand Slam

         3  Are primele două titluri de Grand Slam. În acest interval de cinci ani, românca noastră și-a îndeplinit cel mai mare vis: a cucerit un titlu de Grand Slam. A câștigat două, ea impunându-se la Roland Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019. A intrat în istorie ca prima jucătoare din România campioană pe iarba londoneză.

       4. A câștigat peste 29 milioane de dolari. A câștigat, datorită performanțelor pe terenul de joc, suma de 29.135.775 de dolari, la această sumă, adunându-se și cei pentru victoria de sâmbătă, 696.860 de dolari. Astfel, în cei cinci ani, a strâns aproape de patru ori mai mult decât în restul carierei.

       5. A devenit mătușă. În urmă cu trei ani și jumătate, Simona Halep a avut parte de o bucurie mare. Luminița, soția fratelui său, Nicolae. a născut-o pe Tania, care este alintata ei, aducându-i cadouri după fiecare turneu.

 6. L-a avut alături pe Darren Cahill. Poate că cea mai importantă schimbare în bine din viața sa profesională a fost întâlnirea cu antrenorul Darren Cahill, întâlnire ce a avut loc la nici o lună de la succesul de la Dubai, din 2015.  Cei doi fac echipă din nou în acest sezon.

         7. A schimbat sponsorul principal. La primul turneu din Dubai, ea era sponsorizată de Adidas, la celălalt turneu a avut echiment de la Nike. Deoarece a devenit ”coechipieră” cu Serena Williams, Halep a cucerit priele sale titluri de Grand Slam.

         8. A ajuns și în semifinala Fed Cup. Simonei Halep i-a mers bine și la echipe, ducându-și echipa în semifinalele Fed Cup. Ratarea finalei din 2019 a venit după un meci dramatic, pe care l-a pierdut cu 3-2.

        9. Iubitul ei o însoțește peste tot. Relația cu Toni Iuruc este prima asumată de când a devenit persoană publică. Toni a însoțit-o pretutindeni pe sportiva noastră. Cu toate că nu au dat un comunicat oficial, există zvonuri care spun că s-ar putea să existe o nuntă la toamnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI