7 trucuri pentru curățarea geamurilor casei. Vor străluci dacă le folosești

7 trucuri pentru curățarea geamurilor casei. Vor străluci dacă le folosești
Cum speli corect geamurile casei. Dacă respecți aceste trucuri, vor arăta ca noi. Nu va rămâne nicio urmă de praf!

Sarcinile casnice care par cele mai simple ne dau, uneori, bătăi de cap. Un astfel de exemplu este curățarea ferestrelor. Niciodată nu poți spune că știi să le speli perfect. Chiar și cei mai experimentați curățători de geamuri urmează cursuri de perfecționare în acest sens. Iată șapte sfaturi de curățare a ferestrelor! Află cum speli corect geamurile casei în care locuiești.

Cum speli corect geamurile

Chiar și când soarele strălucește cu putere, este posibil să nu beneficiați de cantitatea maximă de lumină naturală. Iar asta pentru că ferestrele locuinței sunt acoperite de o peliculă de murdărie, praf, insecte sau pete de apă uscate.

În timp, poluarea și murdăria se acumulează încet, dar sigur. Ferestrele sunt afectate atât pe partea interioară, cât și pe cea exterioară, obstrucționând vederea și blocând lumina soarelui. Există, însă, un aspect mai negativ decât cele amintite deja: dungile groase lăsate în urma unei curățări necorespunzătoare a ferestrei.

Spălarea corectă a ferestrelor trebuie să ocupe mereu locuri fruntașe pe lista curățeniei, dacă vreți să vă bucurați pe deplin de priveliștile luxuriante din jurul locuinței în care trăiți. Nu este deloc greu să faceți geamurile să strălucească – la propriu. Este necesar, în schimb, să urmați câteva sfaturi simple și ușoare.

Ferestrele curate, strălucitoare, lucioase oferă întotdeauna un aer proaspăt fiecărei locuințe. La fel ca mobilierul, geamurile au nevoie de o modalitate unică de curățare pentru a se păstra aspectul nou și îngrijit al acestora. Iată, în șapte pași, cum trebuie să cureți geamurile casei tale de acum înainte!

Șapte trucuri pentru curățarea ferestrelor

Mai întâi, trebuie să stabiliți în ce sens urmează să spălați geamurile casei – spre stânga sau spre dreapta. Combinarea celor două modalități de curățare va conduce la apariția unor dungi neplăcute pe ferestre. Ulterior, acestea vor părea neîngrijite.

Odată stabilit felul în care urmează să spălați geamurile, îndepărtați toată murdăria de prim strat de pe acestea. Astfel, vă asigurați că pe fereastră nu rămân urme de praf gros atunci când o spălați cu un material umed. Apa și praful, în combinație, vor lăsa impresia de un ușor noroi pe geamuri, dacă mizeria nu este îndepărtată cum am explicat.

Dacă nu ați curățat deja pervazurile ferestrelor din casă, frecați întreaga suprafață cu o cârpă umedă stropită cu alcool pentru a vă asigura că toate regiunile vor fi curate.

Ferestrele sunt foarte sensibile la praf. Prin urmare, pentru a le spăla de praf trebuie să folosiți doar apă curată. În cazurile în care preferați să spălați geamurile cu cârpe, optați doar pentru materiale delicate.

Dacă geamul pe care intenționați să îl curățați este unsuros sau afumat, aplicați puțin oțet în apă înainte de a-l curăța. Oțetul joacă un rol important în îndepărtarea uleiului fără a lăsa urme sau pete.

Atunci când curățați ferestre situate în zone înalte și nu ajungeți în partea superioară a acestora, folosiți o scară cu trepte sau una obișnuită. Asigurați-vă în permanență că dispozitivul de siguranță este pus la locul potrivit și spălați fiecare colțișor al geamului. Nu omiteți niciunul, atrage atenția un utilizator Medium.

Citește și: Ingredientele din bucătărie care te scapă de geamurile cu ulei sau grăsime. Sunt 2 la număr și se combină ușor

Pulverizatoarele sunt mai ușor de utilizat decât gălețile cu apă. La curățarea ferestrelor de înălțimi semnificative, încercați să folosiți spray-uri în loc de apă.