Cod Rutier 2019: 7 lucruri pe care șoferii le fac, deși sunt ilegale

Cod Rutier 2019: 7 lucruri pe care șoferii le fac, deși sunt ilegale

Orice șofer are parte de o perioadă de acomodare cu noul statut de șofer. Trebuie să învețe să conducă, dar mai ales să șofeze în siguranță alături de ceilalți șoferi din trafic. Din păcate, majoritatea, în această perioadă, se învață cu anumite ilegalități minore.  Despre ce este vorba?

Lucruri ilegale pe care le fac șoferii

În perioada în care șoferii se învață cu mașina și cu traficul se obișnuiesc să facă anumite ilegalități. Majoritatea nici nu le consideră așa, ori măcar dacă bagă de seamă că ar fi vreodată important așa ceva. Din păcate, lucrurile ilegale pe care le vei descoperi mai jos au devenit deja normalul unui conducător auto.

1. Stropesc pietonii
În perioada de toamnă în special este groaznic să te trezești deodată fleașcă din cauza unui șofer neatent sau fără bun simț. Pentru acest lucru se poate primi o amendă.

2. Luarea medicamentelor prescrise înainte de a te sui la volan
În luna martie a anului 2015, au fost introduse noi dispozitive pe marginea drumurilor care avertizează în legătură cu aceste medicamente, pe lângă limitele legale de viteză.

3. Folosirea claxonului la nervi
Toţi şoferii ştiu că trebuie să folosească claxonul în caz de nevoie, pentru a avertiza ceilalţi şoferi de prezenţa lor sau dacă e vreun pericol.

Lucruri ilegale pe care le fac șoferii
Lucruri ilegale pe care le fac șoferii

Amenzile unde sunt?

4. Fumatul
Din octombrie 2015, în Anglia, este ilegal să fumezi în maşină dacă vreunul dintre pasageri are sub 18 ani.

5. Să scoţi animalul de companie din maşină dacă ai făcut pană sau ţi s-a stricat maşina
Dacă îţi pică maşina în mijlocul drumului sau pe autostradă, trebuie să tragi pe dreapta sau pe banda de urgenţă, sau să ieşi din maşină pentru a o duce într-un loc sigur.

6. Plăcuţa de înmatriculare murdară
Numărul de înmatriculare trebuie să fie întotdeauna vizibil când se află pe drumurile publice.

7. Mâncatul
Cu toate că mâncatul în sine nu este o infracţiune, o gustare la volan te-ar putea face să conduci fără grijă şi atenţie şi poţi face accident.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI