Atenție, șoferi! Se măresc amenzile pentru taxa de drum. Iată cât va trebui să plătim

Atenție, șoferi! Se măresc amenzile pentru taxa de drum. Iată cât va trebui să plătim
Atenție, șoferi! Se măresc amenzile pentru taxa de drum

Mare atenție, șoferi! Guvernul intenționează să mărească amenzile pentru taxa de drum. Proiectul a apărut pe site-ul Ministerului Transporturilor și are șanse mari să fie adoptat. Despre ce este vorba și cât va trebui să plătim?

Se măresc amenzile pentru taxa de drum. Cât va trebui să plătim?

Printr-un proiect de Ordonanță, Guvernul are în plan să mărească amenzile acordate pentru taxa de drum. Proiectul există pe site-ul Ministerului Transporturilor și are toate șansele să fie adoptat. Mai clar, planul este să se majoreze amenzile pentru neplata rovinietei de către conducătorii auto care circulă pe drumuri naționale. În prezent, șoferii care se deplasează pe drumuri naționale fără să fi achitat taxa de drum sunt sancționați cu o amendă cuprinsă între 250 și 500 de lei.

Atenție, șoferi! Se măresc amenzile pentru taxa de drum. Iată cât va trebui să plătim
Printr-un proiect de Ordonanță, Guvernul are în plan să mărească amenzile acordate pentru taxa de drum

Cât va trebui să scoatem din buzunar acum? Potrivit noii ordonanțe, intervalul sancțiunii ar deveni 260 – 520, în cazul mașinilor care necesită un permis din categoria B pentru a fi conduse. E drept că majorarea nu este considerabilă, dar nu se poate spune același lucru și despre noile amenzi pregătite transportatorilor rutieri care circulă fără rovinietă.

86 de camere de control, la nivel național

Pe de altă parte, în cazul celor care transportă persoane, cresc numai amenzile, însă transportatorii de mărfuri se vor confrunta și cu amenzi mai mari, dar și cu tarife mai mari. În acest moment, amenda maximă care poate fi aplicată acestei categorii de șoferi este de 4.500 de lei. De subliniat este că proiectul de Ordonanță solicită mărirea sancțiunii până la 23.000 de lei. Pentru moment, proiectul se află în dezbatere, iar măsurile acestuia nu sunt încă în vigoare, potrivit avocatnet.ro. 

Acum, urmează ca Guvernul să adopte actul, pentru a fi publicat ulterior în Monitorul Oficial. De reamintit pentru conducătorii auto este și faptul că în ultimele două luni au fost introduse pe șoselele noastre 12 camere fixe noi, ce pot verifica valabilitatea rovinietei. După un calcul, în total, numărul punctelor fixe de control a ajuns la 86, la nivel național.