04 aug. 2022 | 15:14

7 greșeli pe care le faci la supermarket. Așa rămâi lunar fără bani

Diverse
7 greșeli pe care le faci la supermarket. Așa rămâi lunar fără bani
Ce greșeli faci la supermarket, când mergi la cumpărături. Trucurile la care trebuie să apelezi pentru a economisi bani.

Pentru mulți oameni, cumpărăturile sunt, de fapt, o „factură” care trebuie achitată lunar. De multe ori însă, aceasta poate întrece celelalte cheltuieli recurente ale unei gospodării. Mai ales în situația actuală, când criza economică se adâncește. Inflația afectează inclusiv lanțul de aprovizionare din magazine, astfel încât a face cumpărături nu este întotdeauna o plăcere. Află în rândurile următoare ce greșeli faci la supermarket și cum poți să economisești mai mulți bani.

Ce greșeli faci la supermarket

Orice economii pe care le poți face la cumpărături sunt binevenite. De cele mai multe ori, clienții cheltuie bani fără să își dea seama cât de mare este venitul pe care îl pierd, de fapt. Astfel, haideți să aruncăm o privire asupra celor mai comune greșeli pe care le fac mulți români la cumpărături.

Folosiți cât mai mult posibil reducerile. Nu aveți ce pierde, din contră. Este recomandat ca atunci când mergeți la cumpărături să folosiți aplicații de rambursare a banilor. O aplicație de tip cash-back precum Ibotta, disponibilă atât pe sistemele de operare Android, cât și pe cele Apple, oferă acces clienților la reduceri atunci când sunt la cumpărături.

Loialitatea clientului față de marcă sau față de firmă vine la pachet cu un preț scump. Atunci când aveți de unde alege un anume produs, profitați de varietatea firmelor care îl oferă pe piață. S-ar putea ca, în acest fel, să găsiți unul mai ieftin și care să fie mai pe placul vostru.

În circumstanțele în care ați putea să achitați, lunar, o anumită taxă, se recomandă să folosiți cardul de credit cu recompense. Fie că obțineți punct pentru călătorii, credite de extras de cont sau bani cash înapoi, cu siguranță obțineți cel puțin câteva beneficii de pe urma cumpărăturilor.

Cum poți economisi bani la cumpărături

În altă ordine de idei, nu ar trebui să mergi niciodată la cumpărături când îți este foame. Această senzație îți va hrăni dorința de a cumpăra implusiv. Este foarte ușor să cumperi produse de care cel mai sigur nu ai nevoie, dacă mergi la cumpărături pe stomacul gol.

De asemenea, când mergeți la supermarket este mult mai eficient să vă faceți o listă de cumpărături dinainte să intrați în magazin. Stabiliți în mod clar ce lucruri trebuie să cumpărați pentru casă. În acest fel, nu veți face nici risipă, nu veți cheltui nici bani în plus și nici nu veți uita să achiziționați un produs care vă era crucial.

Pentru a maximiza economiile, respectați în mare parte un plan alimentar regulat și aveți grijă să vă aprovizionați cu alimente de bază flexibile. Unele produse se alterează mai repede decât altele. Prin urmare, fiți atenți să nu cumpărați prea multe alimente deodată, pentru a evita să mergeți la cumpărături de mai multe ori.

Magazinele alimentare oferă, de obicei, clienților o varietate de dimensiuni și combinații de produse diferite. Toate, stabilite la prețuri diferite. Dintre acestea, unele pot fi la reducere. Nici autocolantul cu cel mai mic preț, nici cel mai mare pachet nu garantează că este cea mai bună variantă de achiziție. Singura modalitate de a fi sigur de cea mai bună ofertă este să comparați prețurile unitare. Cu alte cuvinte, verificați cât costă ceva în funcție de greutate sau volum.

Parteneri