5 lucruri pe care nu trebuie să le faci deloc de Sfântul Ilie

Ce să nu faci în ziua în care se prăznuiește Sfântul Ilie?

Sfântul Ilie se prăznuiește, conform calendarului creștin ortodox pe ziua de 20 iulie. Iată ce trebuie să NU faci în ziua amintirii lui! Ce tradiții respectă creștinii? Femeile sunt vizate mai mult decât bărbații.

Ce să NU faci în ziua de Sfântul Ilie?

Creștinii respectă obiceiurile și tradițiile lăsate în urmă de popor, întocmai ca la carte. În Biblie se povestește despre viața lui Ilie, care a trăit în secolul al IX-lea, înainte de Mântuitor, în timpul domniei lui Ahab. Acesta credea în Dumnezeu și trăia în neprihănire.  După ce i s-au dat puterile divine precum: prevestirea secetei sau aducerea ploilor, acesta a ajutat poporul din Israel să nu se stringă. Ilie s-a ridicat la cer, chiar dacă a păcătuit, pentru că Dumnezeu l-a iertat, fiind denumit căruțașul Raiului. Sfântul a urcat într-o trăsură de foc trasă de cai albi înaripați, continuând să vâneze răul ce dăinuia pe pământ.

Rugăciune către Ilie Tesviteanul

„Preamărite și preaminunate proorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viața ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotțiitorul, cu semnele și cu minunile tale, și cu marea lui Dumnezeu bunăvoință față de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc; învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului, în timpul schimbării Lui la față, acum sălășluind în locașurile raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane, și cu umilință alergăm către mijlocirea ta.”

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Femeile sunt vizate mai mult decât bărbații

Tradiții și obiceiuri

– Femeile nu trebuie să se afle acasă în dimineața de Sfântul Ilie, ci la biserică. Acestea trebuie să ia busuioc sfințit pentru a-l pune la icoanele din locuință.
– Nu trebuie să mănânci mere până pe 20 iulie. Mărul este pomul lui Ilie, iar dacă mănânci fructele sale până la ziua prăznuirii, e posibil ca Ilie să se trezească.
– Nu este bine să stai sub un copaci, pentru că dracul trage de pom și poți fi trăznit de Ilie care țintește necuratul.
– Femeile nemăritate nu trebuie să se scalde îmbrăcate în ziua de Sfântul Ilie. Dacă se culcă după baie și visează cânepă verde, îi vor găsi pereche. Dacă visează cânepă uscată, ursitul poate fi un văduv.
– Femeile nu trebuie să doarmă în revărsatul zorilor zilei pentru că trebuie ca atunci să culeagă ierburi de leac, vrăji sau pentru farmece.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI