5 locuri în care să te retragi dacă vine „sfârșitul lumii”. Sunt sigure, stabile și prospere

5 locuri în care să te retragi dacă vine "sfârșitul lumii"

Schimbările climatice, războaiele, conflictele internaționale și foametea ne dau de gândit că omenirea se află într-un moment critic. Am supraviețuit crizei financiare, iar Apocalipsa maiașă nu a venit la timp. Dacă 2019 ar fi anul în care ar veni „sfârșitul lumii”, ar trebui să știi câteva lucruri despre 5 locuri în care poți să te retragi pentru a supraviețui.

5 locuri în care să te retragi dacă vine „sfârșitul lumii”

Aceste locuri au potențialul de a fi adevărate fortărețe de stabilitate, siguranță și prosperitate în cazul în care ar veni „sfârșitul lumii”, indiferent de răul care s-ar abate asupra lor.

Islanda

Este cea mai izolată țară din Europa, situată la sute de kilometri depărtare de orice alt tărâm. Invadatorii ar încerca în zadar să ajungă în Islanda în cazul unei Apocalipse. Țara este plină de resurse care te pot ajuta dacă vrei să supraviețuiești. Electricitatea este asigurată de energia geotermală provenită de la vulcanii activi ai insulei, iar de mâncare nici nu se pune problema. Sunt ape de jur împrejur, deci dacă te pricepi la pescuit, ai o șansă în plus să trăiești. Islanda este țara care a supraviețuit colapsului bancar din urmă cu câțiva ani, deci locuitorii ei au deja o oarecare experiență când vine vorba de probleme.

Berna, Elveția

Elveția a trecut cu bine peste toate conflictele care au lovit Europa. Berna este încojurată de Alpii elvețieni, deci are protecție naturală și în plus este cel mai bun loc în care să te ascunzi, fiind recunoscută pentru modul în care tratează problemele diplomatice. Țara a rămas neutră când a fost vorba despre conflicte majore în ultimele sute de ani. Terenurile agricole sunt unele dintre cele mai fertile și ar putea deveni și mai bune în cazul în care clima s-ar mai încălzi.

Kansas, SUA

Orice s-ar întâmpla în Statele Unite ale Americii, Kansas va fi ok. Asta pentru că nu se află pe niciuna dintre coaste, ceea ce înseamnă că nu va fi invadat și nici inundat de ape. Este înconjurat de terenuri agricole pe care au fost ridicate ferme și este situat la intersecția mai multor căi ferate, deci n-o să ai probleme cu transportul.

Antarctica

Este unul dintre cele mai neospitaliere locuri din lume și tocmai de aceea este locul perfect să te ascunzi dacă vine „sfârșitul lumii”. Dacă reușești să te descurci acolo cu suficientă mâncare cât să treci iarna grea, te poți așeza în una dintre colibele de expediție până când lucrurile se vor mai liniști. Războiul nu ar avea de ce să ajungă până în cel mai sudic punct al Pământului. Singura problemă este că schimbarea climatică poate face ca nivelul apei să crească și cu siguranță nu ți-ai dori asta.

Insula Lewis

Este situată în nordul Oceanului Atlantic și îți ia cel puțin 3 ore să ajungi cu barca, dacă pornești din Scoția. Este locul perfect pentru cei care vor să supraviețuiască războiului sau Apocalipsei zombie. Poți lua în considerare și faptul că nimeni nu a mai invadat cu succes Marea Britanie în ultimii 950 de ani. Insula este bogată în resurse naturale, seste plină de mâncare și de whisky, ceea ce o face ascunzătoarea perfectă în caz de război.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI