Mulți ar crede că pe primele locuri în topul celor mai sănătoase alimente este oul, însă realitatea este cu totul alta. Cu toate că acesta rămâne un produs cu multe beneficii pentru organismul uman, există alte cinci legume care au mai multă proteină decât ouăle. Sigur le consumi şi tu des, dar habar nu aveai cât de importante sunt, de fapt, pentru sănătatea corpului.
Fără doar și poate, mulți ar spune că oul poate fi încadrat fără emoții în categoria super-alimentelor. Este sărac în grăsimi, dar are în compoziție numeroase substanțe ce aduc o listă lungă de beneficii pentru organismul uman, cele mai importante dintre ele fiind proteinele, cu rol în eliberarea de energie, transportul oxigenului în corp și întărirea sistemului imunitar.
Ceea ce puțini știu este că există alte cinci legume care au mai multă proteină decât ouăle. Vorbim despre produse considerate astăzi banale, pe care le găsim pe rafturile tuturor magazinelor și care au devenit, în ultimii ani, aproape nelipsite din dieta de zi cu zi a românilor.
Lista se deschide cu această sursă importantă de proteină, prezentă într-o concentrație mai mare decât în cazul ouălor. Broccoli este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, dar sărac în grăsimi.
Te-ar putea interesa și: Diferenţa dintre ouăle albe şi maro. Deosebirile pe care le au în funcţie de coajă
Bogată în proteină vegetală, mazărea are în compoziție cantități foarte mici de grăsime și colesterol. În plus, este o sursă importantă mangan, cupru, fosfor și acid folic.
În topul alimentelelor ce întrec ouăle în ceea ce privește conținutul proteic apare și un produs ce a apărut abia recent la noi în țară și pe care mulți români încă nu l-au gustat. Bogat în antioxidanți, kale este sursă de nutrienți esențiali precum omega-3, vitaminele A, C și K, calciu, potasiu, magneziu, combinație ce îl transformă într-o adevărată „bombă” proteică.
O altă alternativă surprinzătoare la banalul ou este porumbul dulce. Aceste boabe aromate pot asigura necesarul zilnic de proteină. Nu sunt doar gustoase, dar și sănătoase, fiind bogate în tiamină, vitaminele C și B6, acid folic. În plus, este sărac în grăsimi.
Te-ar putea interesa și: Alimentul care are mai puține grăsimi decât carnea sau ouăle. Mihaela Bilic îl recomandă tuturor