23 mai 2020 | 13:14

5 greșeli banale pe care le fac mulți șoferi. Gestul care te poate costa scump

Știri generale
5 greșeli banale pe care le fac mulți șoferi. Gestul care te poate costa scump
5 greșeli banale pe care le fac unii șoferi

Traficul îi face pe mulți șoferi să depășească limitele bunului simț și de cele mai multe ori să facă greșeli banale care știu sigur că sunt interzise. Ce lucru îi poate costa foarte scump pe conducătorii auto care nu bagă de seamă asemenea gesturi?

Gestul care îi poate costa scump pe mulți șoferi

Șoferii își pierd deseori cumpătul în trafic. Trăim în secolul vitezei și asta ne cam ocupă tot timpul – mereu pe fugă, mereu cu nervii întinși la maximum. În acele momente, pe lângă ieșirile câteodată prea necontrolate, șoferii uită și câteva din regulile pe care le-ar fi considerat banale în timpul școlii pentru conducători auto.

Din păcate pentru ei, șoselele nu sunt deloc potrivite pentru mici sincope, pentru că poți răni pe cineva sau te poți trezi cu o amendă ori cu permisul suspendat. Cu toate astea, există câteva reguli simple pe care ai putea să le urmezi pentru a nu risca să rămâi pieton.

5 greșeli banale pe care le fac șoferii

5 greșeli banale pe care le fac șoferii

5 greșeli banale făcute de conducătorii auto

1. Utilizarea telefonului
Fie că vorbești la telefon sau trimiți mesaje în timp ce conduci, ambele activități sunt interzise de lege. Din 12 octombrie, acestea se vor sancționa drastic.
2. Centura de siguranță
Nu uita niciodată să-ți cuplezi centura de siguranță atunci când te urci la volan. Te protejează în cazul unui impact și nici nu iei amendă dacă te opresc polițiștii.
3. Actele necesare
Ai grijă să ai la îndemână întotdeauna actele obligatorii. Ești obligat ca, la cererea poliţistului rutier, să-i oferi acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.
4. Luminile de întâlnire
Luminile de întâlnire sunt obligatorii chiar și pe timpul zilei pe drumurile naționale sau pe autostrăzi. Pentru a fi sigur că respecți această regulă, obișnuiește-te să le folosești chiar și în oraș.
5. Trusa medicală
Orice autoturism trebuie să fie dotat cu trusă medicală. Pe lângă aceasta, ar trebui să mai ai asupra ta vestă reflectorizantă, triunghi reflectorizant și extinctor. De asemenea, pe timpul iernii ai grijă să nu pleci la drum fără lanțuri antiderapante, nisip și lopată.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro