5 greșeli banale pe care le fac mulți șoferi. Gestul care te poate costa scump

5 greșeli banale pe care le fac mulți șoferi. Gestul care te poate costa scump
5 greșeli banale pe care le fac unii șoferi

Traficul îi face pe mulți șoferi să depășească limitele bunului simț și de cele mai multe ori să facă greșeli banale care știu sigur că sunt interzise. Ce lucru îi poate costa foarte scump pe conducătorii auto care nu bagă de seamă asemenea gesturi?

Gestul care îi poate costa scump pe mulți șoferi

Șoferii își pierd deseori cumpătul în trafic. Trăim în secolul vitezei și asta ne cam ocupă tot timpul – mereu pe fugă, mereu cu nervii întinși la maximum. În acele momente, pe lângă ieșirile câteodată prea necontrolate, șoferii uită și câteva din regulile pe care le-ar fi considerat banale în timpul școlii pentru conducători auto.

Din păcate pentru ei, șoselele nu sunt deloc potrivite pentru mici sincope, pentru că poți răni pe cineva sau te poți trezi cu o amendă ori cu permisul suspendat. Cu toate astea, există câteva reguli simple pe care ai putea să le urmezi pentru a nu risca să rămâi pieton.

5 greșeli banale pe care le fac șoferii
5 greșeli banale pe care le fac șoferii

5 greșeli banale făcute de conducătorii auto

1. Utilizarea telefonului
Fie că vorbești la telefon sau trimiți mesaje în timp ce conduci, ambele activități sunt interzise de lege. Din 12 octombrie, acestea se vor sancționa drastic.
2. Centura de siguranță
Nu uita niciodată să-ți cuplezi centura de siguranță atunci când te urci la volan. Te protejează în cazul unui impact și nici nu iei amendă dacă te opresc polițiștii.
3. Actele necesare
Ai grijă să ai la îndemână întotdeauna actele obligatorii. Ești obligat ca, la cererea poliţistului rutier, să-i oferi acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.
4. Luminile de întâlnire
Luminile de întâlnire sunt obligatorii chiar și pe timpul zilei pe drumurile naționale sau pe autostrăzi. Pentru a fi sigur că respecți această regulă, obișnuiește-te să le folosești chiar și în oraș.
5. Trusa medicală
Orice autoturism trebuie să fie dotat cu trusă medicală. Pe lângă aceasta, ar trebui să mai ai asupra ta vestă reflectorizantă, triunghi reflectorizant și extinctor. De asemenea, pe timpul iernii ai grijă să nu pleci la drum fără lanțuri antiderapante, nisip și lopată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI