Se interzic mașinile în aceste 7 zone. Toți șoferii din București trebuie să afle asta

Se interzic mașinile în aceste 7 zone. Toți șoferii din București trebuie să afle asta

Dacă până acum ideea de a avea în București mai multe artere transformate în zone pietonale, de astăzi acest lucru a devenit realitate. Este vorba de un proiect edilitar aprobat la nivelul Primăriei Capitalei.

Se interzic mașinile în aceste 7 zone

La începutul acestei luni, o organizaţie non-guvernamentale ce militează pentru salvarea patrimoniului cultural al Capitalei, ARCEN, propunee autorităţilor centrale și locale pietonalizarea mai multor străzi din Bucureşti din apropierea parcurilor şi grădinilor pe durata weekendurilor. Acest proiect are la bazămodelul abordat de mai multe oraşe din lume care au decis să ia aceste măsuri similare în noua dinamică creată de pandemia noului coronavirus.

„Respectarea noilor reguli de convieţuire urbană stabilite pentru protejarea sănătăţii publice cere mai mult spaţiu public în interiorul oraşelor. În prezent, Bucureştiul are doar 3 mp de parcuri şi grădini publice pentru fiecare locuitor, fără să ia în calcul rezidenţii neoficiali, adică mai puţin de jumătate din norma europeană.

Se interzic mașinile în aceste 7 zone. Toți șoferii din București trebuie să afle asta
Se interzic mașinile în aceste 7 zone. Toți șoferii din București trebuie să afle asta

Crearea condiţiilor de recreere în spaţii deschise, prin păstrarea distanţării fizice, este fundamentală pentru sănătatea fizică şi psihică a locuitorilor oraşului. E nevoie să regândim rapid viaţa oraşului; această criză poate deveni o oportunitate pentru un nou tip de convieţuire urbană”, se arăta în comunicatul celor de la ARCEN.

Se pare că, în cele din urmă, acest proiect a fost agreat de Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, dar și de restul membrilor primăriei, deoarece a decis joi înfiintarea mai multor zone de promenada in centrul Bucurestiului, iar această măsură va fi implementată începând de astăzi, vineri, 22 mai.

Zonele pietonale instituite la sfarsit de saptamana in Bucuresti

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

Toți șoferii din București trebuie să afle asta

Astfel că, în toatel cele7 zone, devenite pietonale, în perioada 22-24 mai,pe toată durata weekend-ului, nu vor avea acces cu automobilele personale, și cei care ar încălca aceste reguli vor fi pasibili de amendă contravențională.

“Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă”., declara Gabriela Firea la finalulședinței în care s-a votat acest proiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI