Reguli noi pentru școala de șoferi. Cum îți poți lua acum, de fapt, permisul de conducere

Reguli noi pentru școala de șoferi. Cum îți poți lua acum, de fapt, permisul de conducere. Sursa foto: wall-street.ro

După două luni de pauză provocată de epidemia de coronavirus, scolile de șoferi și-au reluat activitatea, cu reguli noi. Astfel, adaptările școlilor de șoferi la noile vremuri presupune cursurile de legislație cu un număr mic de persoane, pentru a fi respectată distanțarea fizică, iar în ceea ce privește cursurile practice și elevul și instructorul vor purta măști de protecție și mănuși.

Reguli noi pentru școala de șoferi. Cum îți poți lua acum, de fapt, permisul de conducere

Cei care vor să facă școala de șoferi o pot face, întrucât instituțiile și-au deschis porțile pentru cei care vor să intre în posesia carnetului de conducere, scrie libertatea.ro.  Lunile trecute ar fi trebuit să fie luni de vârf pentru șcilile de șoferi. ”În mod normal, în martie și aprilie începea efervescența. Oamenii se dezmorțeau după sezonul rece și se înscriau la cursuri pentru a-și lua permisul” a spus Horațiu Baltador,  patronul unei școli de șoferi.

Cei care apucaseră să facă școala dar nu au apucat să dea examenele, din cauza epidemiei de coronavirus, a fost dată o derogare astfel că o vor putea face pe parcurul a 12 luni. ”I-am liniștit pe cei care m-au sunat, le-am spus că se va prelungi valabilitatea pe perioada stării de urgență. Doar că a fost o perioadă moartă și la un cursant se văd aceste luni de inactivitate, la partea de pregătire”, a mai spus Horațiu Baltador.

Epidemia de coronavirus a adus noi reguli în școlile de șoferi
Epidemia de coronavirus a adus noi reguli în școlile de șoferi. Sursa foto: cars.ro

Noi reguli în școlile de șoferi, impuse de epidemia de coronavirus

Pe 18 mai, odată cu relaxarea restricțiilor, instructorii școlilor de șoferi s-au întors la muncă și pregătesc detaliile pentru a-i aduce la cursuri pe elevi. ”De acum, cursurile de legislație se vor ține cu maximum zece persoane în sală – pentru a respecta distanțarea socială – și toată lumea va purta măști, asigurate de companie. Iar la cursurile de condus, atât elevii, cât și instructorii vor purta măști și mănuși”, a mai spus Horațiu Baltador, adăugând că mașinile vor fi dezinfectate o dată pe săptămână.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI