Mulți români abia așteaptă să mănânce sarmale de sărbători și visează la acest preparat, chiar dacă momentan țin post. S-a aflat că există o rețetă care o să îi mulțumească pe toți cei care au renunțat la carne și alte produse în această perioadă. Sarmalele de post o să cucerească pe toată lumea!
O să uiți complet de sarmalele tradiționale după ce o să guști preparatele de post. O să vezi că sunt absolut delicioase și o să fie pe placul celor dragi! Sarmalele cu legume pot să îi mulțumească chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Trebuie neapărat să încerci rețeta uluitoare!
Este necesar să folosești ciuperci pentru umplutură. O să observi că aceste legume o să ofere savoare, astfel că poți să recurgi la sarmalele de post ori de câte ori trebuie să le servești invitaților sau persoanelor dragi preparate care nu sunt pe bază de carne.
O să ai nevoie de o varză murată, o ceapă, o ceașcă de orez, 200 de grame de ciuperci, un morcov, un ardei gras, 150 ml de suc de roșii, 3 linguri de ulei și un praf de sare. Ingredientele sunt extrem de simple, iar modul de preparare este unul ușor, astfel că nu o să pierzi mult timp în bucătărie!
De asemenea, mai trebuie să folosești un praf de piper, 15 boabe de piper, o legătură de mărar și una de pătrunjel. Începe prin a spăla și a desface în foi varza. Elimină nervurile groase și taie frunzele în dreptunghiuri pentru a le umple, ulterior. Toacă varza rămasă.
Apoi, călește ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei. Asigură-te că morcovul a fost tăiat cubulețe, la fel și ciupercile, apoi adaugă legumele în cratiță. Orezul se pune și el în recipient și se amestecă toate ingredientele înainte de a se stinge cu o jumătate de cană de apă, potrivit rețete.unica.ro.
Trebuie să lași preparatele să fiarbă timp de 10-15 minute. Acoperă cratița și așteaptă ca totul să se răcească înainte să adaugi ardeiul gras tăiat în cubulețe, verdeața tocată și sucul de roșii. Nu uita de sare și piper pentru un plus de savoare! Umple sarmalele cu acest amestec absolut delicios.
În momentul în care ai terminat, adaugă un strat subțire de varză și câteva boabe de piper într-o oală unsă cu ulei. Apoi, așează sarmalele și toarnă apă din plin. Nu uita să presari mărar. Lasă totul la fiert timp de aproximativ o oră înainte de a te bucura de roadele muncii tale din bucătărie.