40 cele mai ciudate și inexplicabile locuri din lume. Nici măcar știința nu le poate găsi un argument plauzibil

40 cele mai ciudate și inexplicabile locuri din lume

Dacă te-ai hotărât să pleci în vacanță și nu ești genul care să meargă la all inclusive sau nu îți place aglomerația, poți alege o destinație mai puțin populară, dar care să te dea pe spate. Iată o listă cu cele mai ciudate și inexplicabile locuri din lume, cărora nici măcar știința nu le poate găsi o explicație.

40 cele mai ciudate și inexplicabile locuri din lume

Dacă vrei să vezi un peisaj unic în lume, poți merge la 132 de kilometri de Alaska, în districtul Ciukotka, din Rusia. Aici se află aleea oaselor de balenă, o zonă plină de mandibule, coaste şi vertebre de balenă. Acestea sunt singura dovadă palpabilă a culturii eschimoșilor.

Este posibil ca destinația prezentată mai sus să ți se pară un pic macabră, așa că poți opta pentru Plaja Roșie – Pnajin, din China. Această plajă este acoperită de o specie ciudată de alge, care toamna capătă o culoare roșie.

Plaja Roșie - Pnajin, China
Plaja Roșie – Pnajin, China

S-ar putea să îți placă să vizitezi colinele de ciocolată din Filipine. Nu, nu sunt niște dealuri de ciocolată, dar li s-a spus așa pentru că în sezonul uscat frunzișul de pe coline își schimbă culoarea din verde în brun, ceea ce face ca aceste dealuri să pară că sunt de ciocolată.

Varoșa este un oraș fantomă din Cipru pe care ți-ai dori să îl vizitezi. Este o fostă stațiune și un cartier al orașului Famagusta, evacuat rapid după invazia turcilor din 1974. Între 1970 și 1974, Varoșa era una dintre cele mai populare destinații turistice din lume.

Dacă îți plac pisicile foarte mult, există și pentru tine destinația perfectă. Poți vizita Insula Pisicilor din Japonia. Tashirojima este locuită de 100 de persoane și 300 de pisici. Acestea au fost aduse aici pentru a vâna șoareci, care sunt dăunători pentru viermii de mătase. Chiar dacă populația de pisici a cam fost scăpată de sub control, nimeni nu pare să fie deranjat.

Poți vedea imiagini cu cele mai ciudate și inexplicabile locuri din lume în GALERIA FOTO.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI