Camion plin cu zeci de migranţi, găsit în România. În ce stare se aflau când i-au descoperit poliţiştii

Camion plin cu zeci de migranţi, găsit în România. În ce stare se aflau când i-au descoperit poliţiştii
Zeci de migranți au fost găsiți într-un camion, în România

Zeci de migranți au fost găsiți într-un camion, în România. Numeroși adulți și copii din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India au fost găsiți de oamenii legii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I-Nagylak.

Zeci de mirganți au fost găsiți într-un camion

Un camion plin de migranți a fost găsit în România. Zeci de adulți și copii din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India se scundeau într-un camion. Din păcate pentru aceștia, drumul le-a fost oprit de către autorități. Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frotierei Nădlac I-Nagylak i-au oprit în timp ce încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria. Aceștia se ascundeau într-un TIR care transporta paleți. Conform informațiilor poliției, în vehiculul de mari dimensiuni se aflau 12 bărbați, 3 femei și 5 copii.

Descoperirea a fost făcută în cursul zilei de vineri. Șoferul care îi transporta era român care, potrivit documentelor, transporta paleți din România în Austria. Polițiștii au stabilit faptul că cele 20 de persoane intenționau să ajungă în Statele Unite ale Americii din vestul Europei. Șoferul TIR-ului este și el cercetat acum pentru trafic de migranți, iar cetățenii străini sunt acuzați de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Camion cu zeci de migranți , găsit în România
Camion cu zeci de migranți , găsit în România

„Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele intenţionau să ajungă în state”

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperite ascunse în 6 lăzi din placaj, douăzeci de persoane. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India, 12 bărbaţi, 3 femei și 5 copii, toții adulții având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, iar minorii  între 15 și 17 ani. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”
Poliția de Frontieră