Pentru majoritatea dintre noi a face o omletă pare simplu. Să reușești ca un bucătar adevărat este mai puțin ușor, iar gospodinele experimentate spun că există cel puțin 3 secrete ale bunicii pentru cea mai fină și pufoasă omletă. Majoritatea dintre ele vorbesc despre ingredientul ieftin care face toată diferența, așa că, hai să vedem care sunt aceste secrete și care este ingredientul minune.
După cum bine se știe, omleta este într-adevăr cel mai simplu preprat și exterm de bună. Dar, pe cât de simplă este, pe atât de complicat poate fi uneori să faci omleta pufoasă, cea mai fină, și să fie un adevărat deliciu.
Multe gopspodine au încercat tot felul de dei năstrușnice, dar toate au ajuns la concluzia că pentru a avea cea mai fină și pufoasă omletă, ai nevoie de un ingredient care este ieftin, și care face toată diferența.
Mai întâi este important să definim ouăle omletă de calitate inferioară. Acestea pot fi cauciucate și moi sau uscate și sfărâmicioase. De asemenea, pot avea ocazional o crustă de coajă de ou, pot fi colorate cu maro sau gri, sau pot avea mai mult gust de tigaie decât de ou.
Ouăle tale omletă sunt la apogeul perfecțiunii, și ar trebui să le asezonezi cu sare și piper și apoi să le mănânci. Nu întârzia să porționezi ouăle pe farfurii încălzite și bucură-te de un mic festin perfect.
Când știi cum să faci omletă excelentă, vei avea mereu o idee rapidă, simplă, elegantă, accesibilă și care să placă. Iată cum ar trebui să fie omleta ideală, și anume pufoasă, fragedă, cremoasă și de un galben strălucitor.
Ar trebui să aibă un gust de ou și unt pur, bogat. Merită din plin timpul suplimentar, doar câteva minute cel mult, de care este nevoie pentru a face omletă în mod corect.
În aceeași măsură, putem aduce în discuție și cele 3 secrete ale bunicii pentru a face o fină și pufoasă omletă.
Păi un prim secret ar fi că, de obicei, spumarea omletei, pentru a obține o omletă fragedă, adăugând un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu în timpul preparării.
Pentru ce ? Pentru că bicarbonatul face ca omleta să facă spumă, ceea ce îi dă un gust foarte savuros și inimitabil. Un al doilea secret ar fi faptul că omleta este cremoasă, și datorită faptului că preparatul ar trebui să se gătească la foc foarte mic.
Un al treilea secret pentru o omletă pufoasă, dar nu cel din urmă, este că prin ceea ce ar trebui să adaugi în compoziție o va face mai ușoară. Adaugă 5 cl de apă dacă vrei să gătești o omletă pentru 2 persoane, în bolul pe care îl folosești pentru a bate ouăle, și amestecă totul bine pentru ca apa să se difuzeze bine.
Acest preparat poate fi, așa cum spuneam, un adevărat deliciu culinar, mai ales dacă nu te grăbești și știi cum să-l faci bine. Iar acum, că ai aflat cele 3 secrete ale bunicii pentru cea mai fină și pufoasă omletă, apucă-te de treabă și Poftă Bună!