Cu toții ne-am confruntat cu problema chiuvetei înfundate. De fiecare dată am apelat la diverse metode sau soluții din comerț pentru a o rezolva, fără să luăm în calcul și produsele naturale, de asemenea extrem de eficiente.
O cană de oțet, trei litri de apă fiartă și jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu îți pot face problema să dispară. Începeți prin a turna pulberea albă pe canalizare, apoi turnați oțetul, într-un ritm alert, dar nu tot deodată. Lăsați să acționeze preț de câteva minute, timp în care va fierbe apa. După 5-10 minute, turnați toată cantitatea de apă fiartă pe canalizare. În final, dați drumul la robinet și lăsați apa rece să curgă timp de câteva secunde.
Înfundarea chiuvetei de la bucătărie este cauzată de resturile alimentare care se depun pe țevile de scurgere atunci când spălăm vasele. Ele se lipesc cu ajutorul uleiului și grăsimilor aruncate în chiuvetă. Adesea vom observa că scurgerea apei din chiuvetă se va face cu greutate, dar există și cazuri în care, din cauza depunerilor, vom simți un miros neplăcut. În acest caz, trebuie să intervenim cu celeritate și să desfundăm chiuveta cu ajutorul unor produse speciale sau a unora preparate în casă. În funcție de posibilități, putem apela și la diverse instrumente pentru desfundat chiuveta și țevile de scurgere.
Înfundarea scurgerii chiuvetei de la baie este o problemă care se întâmplă frecvent. La fel ca în cazul chiuvetei de la bucătărie, pe țevile de scurgere se lipesc diferite resturi, în special de păr, care vin în contact cu diverse produse lipicioase de curățare sau igienă personală.