3 flori rezistente la soare. Îți transformă grădina într-un colț de rai

3 flori rezistente la soare. Îți transformă grădina într-un colț de rai
Flori rezistente la soare

Dacă vrei ca grădina ta să fie plină de culoare vara aceasta, îți vom prezenta câteva flori rezistente la soare și ușor de îngrijit. Cu cât vei avea mai multe nuanțe în grădină, cu atât va fi mai frumoasă.

Flori rezistente la soare

Petuniile, margaretele sau gura leului, doar câteva exemple, sunt flori rezistente la soare și pot avea diverse culori. Margaretele sunt albe, mov, galbene și mai multe soiuri de roz, fiind perfecte pentru grădina ta. Un alt exemplu bun este regina nopții, care poate avea mai multe culori.

  • Gura leului

Aceste flori sunt rezistente la soare și sunt flori perene. Uneori pot ajunge chiar și la vârsta de 5 ani. Cu toate acestea, tufele îmbătrânesc și dispar din grădină, însă lasă în urma lor răsaduri mici de la un an la altul.

Un lucru interesant la această plantă este că poate crea nuanțe noi fără intervenția umană. Poți găsi în curte tufe portocalii, albastre, roz, mov sau roșii, fără să fi avut înainte asemenea culori.

Gura leului produce în fiecare an câte o altă nuanță diferită singură. De asemenea, dacă vei tăia crengile uscate, vor crește imediat alți lăstari și vei avea flori până la începutul toamnei.

Flori pline de culoare pe care le poți planta vara

  • Garofițele turcești

Garofițele turcești se numără printre cele mai rezistente flori. Ele se înmulțesc singure și capătă diverse culori spontan, indiferent că sunt cultivate la umbră sau la soare, rezultatul va fi asemănător. Dacă anul acesta ai avut câteva tufe, anul viitor vei avea curtea plină de garofițe de diferite culori precum: alb, roz, roșu, grena sau mov.

Majoritatea au modele interesante cu linii fine și culori deosebite. De asemenea, garofițele turcești sunt plante bienale, iar lăstarii care încolțesc în primul an vor face flori în al doilea an.

Garofițele turcești au nevoie de foarte mult soare pentru a crește, însă de apă doar moderat. Ele vor înflori începând cu luna mai până în luna august.

  • Margaretele

Suntem obișnuiți să vedem majoritatea margaretelor ca având culoarea albă, însă există multe soiuri de diferite culori. Au căpătat numele de margarete africane, fiind înrudite cu margaretele de la noi.

Au diferite culori deosebit de vii, precum crizantemele, și pot fi albe, galbene, roșii, portocalii, verzui, mov, grena și multe alte culori. Apă au nevoie de doar două ori pe săptămână și sunt flori care iubesc soarele, însă preferă solul bogat și bine afânat.