BREAKING: 3 explozii noi în Constanța. Ce se întâmplă după explozia de la Năvodari FOTO

BREAKING: 3 explozii noi în Constanța. Ce se întâmplă după explozia de la Năvodari FOTO
Trei explozii noi au avut loc azi în Constanța

Ieri în județul Constanța, la Năvodari a avut loc un adevărat dezastru. Explozia de la Petromidia Năvodari a lăsat în urmă un decedat și alte câteva persoane rănite. Din păcate astăzi un nou incident a avut loc, de data asta în Constanța. La ora la care scriem acest material deja se intervine cu mai multe autospeciale ale ISU Dobrogea Constanța și ambulanțe.

UPDATE 17:53: Ploaie torențială în Constanța

La această oră în Constanța meteorologii anunță deja că plouă torențial. În condițiile în care la depoul de tramvaie exista un incendiu, este posibil ca ploaia torențială să-i ajute pe pompierii aflați la fața locului la stingerea incendiului și disiparea fumului.

Dezatrul de la Petromidia Năvodari

Ieri la Petromidia Năvodari, unul din cele mai mari centre de prelucrare a petrolului, a avut loc o explozie ce s-a produs din cauza unei instalații de hidrofinare petrol motorină, spun autoritățile aflate la fața locului. În urma deflagrației o persoană a fost declarată decedată, iar alte șase rănite, majoritatea cu arsuri pe suprafața corpului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a publicat un bilanț al incendiului care a izbuncit vineri.

„Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.

Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 16:20. Totodată, în scop preventiv, pentru informarea promptă a cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție a fost trimisă o avertizare prin sistemul RO-ALERT.”, se spune în comunicat.

Un nou incendiu la Constanța

În cursul zilei de astăzi la un depou de tramvaie din orașul Constanța a fost anunțat un incendiu la numărul de urgență 112. Înainte de declanșarea incendiului, spun martorii, s-au auzit trei explozii puternice. Conform primelor informații zona afectată de incendiu, pe o suprafață de 40 de metri pătrați, este fabrica de BCA Celco.

Mai multe autospeciale ale ISU Dobrogea Constanța și ambulanțe se află deja la fața locului intervenind la stingerea incendiului și la găsirea unor posibile victime în urma deflagrației. Aceleași surse spun că evenimentul ar fi fost declanșat de un incendiu într-o magazie de aluminiu, în zona depoului de tramvaie din Constanţa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI