03 iul. 2021 | 17:51

BREAKING: 3 explozii noi în Constanța. Ce se întâmplă după explozia de la Năvodari FOTO

News
BREAKING: 3 explozii noi în Constanța. Ce se întâmplă după explozia de la Năvodari FOTO
Trei explozii noi au avut loc azi în Constanța

Ieri în județul Constanța, la Năvodari a avut loc un adevărat dezastru. Explozia de la Petromidia Năvodari a lăsat în urmă un decedat și alte câteva persoane rănite. Din păcate astăzi un nou incident a avut loc, de data asta în Constanța. La ora la care scriem acest material deja se intervine cu mai multe autospeciale ale ISU Dobrogea Constanța și ambulanțe.

UPDATE 17:53: Ploaie torențială în Constanța

La această oră în Constanța meteorologii anunță deja că plouă torențial. În condițiile în care la depoul de tramvaie exista un incendiu, este posibil ca ploaia torențială să-i ajute pe pompierii aflați la fața locului la stingerea incendiului și disiparea fumului.

Dezatrul de la Petromidia Năvodari

Ieri la Petromidia Năvodari, unul din cele mai mari centre de prelucrare a petrolului, a avut loc o explozie ce s-a produs din cauza unei instalații de hidrofinare petrol motorină, spun autoritățile aflate la fața locului. În urma deflagrației o persoană a fost declarată decedată, iar alte șase rănite, majoritatea cu arsuri pe suprafața corpului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a publicat un bilanț al incendiului care a izbuncit vineri.

„Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.

Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 16:20. Totodată, în scop preventiv, pentru informarea promptă a cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție a fost trimisă o avertizare prin sistemul RO-ALERT.”, se spune în comunicat.

Un nou incendiu la Constanța

În cursul zilei de astăzi la un depou de tramvaie din orașul Constanța a fost anunțat un incendiu la numărul de urgență 112. Înainte de declanșarea incendiului, spun martorii, s-au auzit trei explozii puternice. Conform primelor informații zona afectată de incendiu, pe o suprafață de 40 de metri pătrați, este fabrica de BCA Celco.

Mai multe autospeciale ale ISU Dobrogea Constanța și ambulanțe se află deja la fața locului intervenind la stingerea incendiului și la găsirea unor posibile victime în urma deflagrației. Aceleași surse spun că evenimentul ar fi fost declanșat de un incendiu într-o magazie de aluminiu, în zona depoului de tramvaie din Constanţa.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro