PSD iese la atac contra clipului care îl arăta pe Dragnea drept dictator

PSD iese la atac contra clipului care îl arăta pe Dragnea drept dictator

Pe 1 octombrie, Papaya Advertising a publicat un clip SF cu o România distopică și Liviu Dragnea lider absolut. Acum, compania e dată în judecată.

Cei de la Papaya Advertising au realizat un material video scurt înainte de referendumul anti-gay. Acesta îți prezintă o România distopică, post-referendum.

În această Românie, fetițele sunt îmbrăcate precum slujitoarele din „The Handmaid’s Tale”, în pelerine lungi și roșii, care le învăluie tot corpul, și cu pălării mari și albe, care le feresc părul, urechile, și privirea de lumea din jur.

În clip se poate vedea un tablou imens cu chipul unui dictator despre care ai putea spune că seamănă cu Liviu Dragnea. Brutalitatea clipului merge până într-acolo cât să arate o femeie este arsă de vie pe rug – posibil pentru încercarea de încălca sau de a se opune noii legi din Constituție – în timp ce fetițele sunt forțate să privească întreaga scenă.

Acum, suntem în fața unei situații fără precedent. Un număr de 13 parlamentari au depus la Poliție o plângere contra agenției Papaya Advertising pentru spotul publicitar „Copiii Referendumului”. Acesta a fost publicat atât online, cât și pe TV.

Robert Tiderle, șeful agenției Papaya, a primit citația. E invitat la Poliție marți, 6 noiembrie.

„Ca urmare a sesizării […] ce are ca obiectul memoriul adresat de un grup de 13 parlamentari cu privire la clipul intitulat Copiii Referendumului realizat de SC. Papaya Advertising SRL, vă invităm să vă prezentanți în data de 6.11.2018 orele 8.30, la sediul Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR […] în vederea clarificării tuturor aspectelor referitoare la obiectul sesizării”, se arată în citația primită de Tiderle, citată de Pagina de Media.