103 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu. Scandal mare chiar azi, la mormântul lui (exclusiv)

103 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu. Scandal mare chiar azi, la mormântul lui (exclusiv)
103 ani de la nasterea lui Nicolae Ceausescu

Data de 26 ianuarie era odată zi de mare sărbătoare în România, fiind ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu, liderul Partidului Comunist Român.

103 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu

Atunci se organizau defilări fastuoase în toate orașele țării, iar elevii exersau luni întregi, la fel și muncitorii din fabrici și uzine, care ieșeau pe străzi, în pas de defilare, în semn de apreciere pentru Nicolae Ceaușescu. Însă, astăzi, la 103 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, numai o mână de oameni l-au mai sărbătorit pe liderul comunist, la cimitirul Ghencea, acolo este unde este înmormântat, alături de Elena Ceaușescu, soția sa.

Astfel că câțiva dintre nostalgicii vremurilor trecute s-au strâns la cimitirul Ghencea, ca să-i aducă un omagiu lui Nicolae Ceaușescu, la 103 ani d ela nașterea sa. Acolo, s-au recitat poezii patriotice, s-au ținut discursuri, dar s-au încins și spiritele, iar paznicii cimitirului au fost nevoiți să intervină.

Însă acești nostalgici s-au calmat mai apoi la un pahar de țuică și o lingură de colivă, iar totul a revenit la normal, potrivit Impact.ro. De asemenea, s-au spus și povești despre cât de bun a fost Nicolae Ceaușescu pentru popor, însă nostalgicii nu au dorit să amintească și frigul, și foametea îndurate de români.

Cum își sărbătorea Nicolae Ceaușescu ziua de naștere

Nicolae Ceaușescu își sărbătorea cu fast ziua de naștere. Acestea avea alături de el toată conducerea Partidului Comunist Român și prefera să sărbătorească cu sarmale și vin din propria podgorie. De asemenea, de ziua lui de naștere, liderul comunist primea și foarte multe cadouri. Muncitorii din fiecare județ începeau din timp să lucreze la cadourile pentru Nicolae Ceaușescu, dar, de cele mai mult ori, acestea nici nu le privea.

”Le adunam pe toate în nişte depozite din strada Molière. Erau fotolii, canapele – disparate -, covoare pe care scria, din ţesătură câte ceva de genul Să ne trăiţi, tovarăşe Nicolae Ceauşescu! Deci, inutile. În ultimul timp, se ajunsese la decizia ca arhitecţii să scrie la judeţe cam ce cadou să pregătească, ataşându-le uneori şi schiţa de model. Noi lucram la atâtea palate şi aveam nevoie de mobile, dar cele primite de ziua lui Ceauşescu erau inutilizabile. Nici tablourile nu se puteau folosi, fiindcă îi reprezenta pe ei doi sau numai pe el”, a spus Camil Roguschi, arhitectul lui Ceaşescu.

Nicolae Ceaușescu s-a născut la data de 26 ianuarie 1918, la Scornicești. Acesta a decedat în ziua de Crăciun pe data de 25 decembrie 1989, la Târgoviște.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI