10 rase de câini pe care nu trebuie să le cumperi niciodată. Care e motivul
Se spune despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai omului. În mai toate casele există cel puțin un patruped fie de rasă pitică, mare, cu păr, fără păr și așa mai departe. Cu toate acestea, iubitorii de animale trebuie să afle că nu orice câine poate fi domesticit. Unele rase sunt înzestrate cu nenumărate probleme de sănătate și de comportament. Unii câini sunt predispuși la răni, alții sunt greu de dresat.
Rase de câini pe care nu trebuie să le ai în casă
Pentru a-ți face o idee despre ce rase de câini este vorba, consultă acest ghid foarte interesant. Pe viitor, vei ști exact ce animal de companie să-ți iei. În ciuda aspectului destul de drăgălaș, evită să achiziționezi un exemplar din acești 10 patrupezi. Vei înțelege imediat de ce.
Bulldog englez
Bulldogii sunt un studiu de caz despre ce se întâmplă atunci când iubim prea mult această rasă de câini. Ea a devenit populară datorită fețelor lor simpatice și a corpului ghemuit. Cu timpul, patrupezii au dezvoltat o multitudine de probleme de sănătate, inclusiv boli cardiace și respiratorii, alergii, displazie de șold. De obicei, bulldogii englezi nu se pot împerechea sau făta, iar durata lor medie de viață este de doar 8,2 ani. Este deosebit de trist pentru că sunt animăluțe atât de prietenoase.
Labrador retriever
Potrivit PETA, labradorul retriever este cea mai întâlnită rasă de câini din SUA. Nu întâmplător, este și cea mai iubită. Însă, labradorii sunt predispuși la probleme articulare, oculare și balonare, o „afecțiune care pune viața în pericol atunci când stomacul se umple excesiv de alimente, apă și aer”. Cu toate acestea, sunt adorabili.
Pitbull terrier
Pitbullii au reputația de câini periculoși. Ce se știe clar despre această rasă de câini este că a fost crescută pentru a se lupta cu alți patrupezi, așa că este mai agresivă decât restul. În plus, din cauza acestui considerent, multe țări interzic pitbullii terrier, așa că nu vei putea călători cu ei.
Mops
La fel ca buldogul, mopsul este adorat de iubitorii de animale datorită botului turtit și a feței puternic ridate. Dar aceste deformări fizice creează, de asemenea, o varietate de probleme de sănătate, inclusiv o boală neurologică fatală – encefalita câinelui mops. Botul scurt provoacă tot felul de probleme respiratorii, motiv pentru această rasă suflă și șuieră. De asemenea, mopsul este predispus la flatulență.
Chihuahua
Acești câini mici, cu ochi de insecte, au mai puține probleme de sănătate decât multe animale de rasă pură, dar se crede că sunt prea agresivi. Chihuahua se află în fruntea listei cu cele mai agresive rase de câini obișnuite, pe baza mărturiilor făcute de proprietarii de animale. Mărimea lor mică înseamnă că nu vor face atât de multe daune precum patrupezii mai mari, dar țâșnesc, pocnesc și mârâie.
Akita Inu
Akita sunt câini adorabili, dar s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru un animal de companie. Au fost crescuți inițial în Japonia, pentru a vâna mistreți, elani și ursul Yezo, așa că sunt mari și puternici, cu spirit de luptă. Această rasă de câini este predispusă să omoare animale mici, cum ar fi pisica vecinului tău. Se pare că nu reacționează bine la țipetele copiilor și sunt adesea agresivi cu alți câini.
Dalmațian
Dalmațienii sunt câini inteligenți, loiali, iubitori de joacă, dar au fost crescuți pentru a face ceva, așa că au nevoie de mai multă atenție decât sunt capabili să ofere majoritatea oamenilor. Dacă nu sunt ocupați, acești câini pot deveni nervoși, nevrotici și chiar agresivi.
Teckel
Câinii teckel ar trebui să fie războinici, dar noi i-am transformat în niște ființe drăgălașe. Această rasă datează din Germania secolului al XVII-lea, unde a fost crescută pentru a vâna bursuci. De-a lungul timpului însă, proprietarii au început să prețuiască corpul lung al unui teckel pentru spectacol, astfel încât spatele lui a devenit și mai lung, ceea ce duce la probleme cu coloana vertebrală. Problemele de spate pot fi agravate prin exerciții fizice intense, așa că acest câine este acum predispus la obezitate, prea fragil pentru o luptă.
Cocker spaniol
Cockerul spaniol este o rasă prietenoasă, cu maniere blânde, dar tinde să fie bolnăvicios. Este predispus la boli de inimă, boli hepatice, epilepsie, glaucom și probleme ortopedice. Pe de altă parte, sunt câini de talie mică, așa că tind să trăiască mai mult decât prietenii lor mai mari, în ciuda problemelor de sănătate.
Câine mexican fără păr
Acești câini fără păr din Mexic au un aspect ciudat, dar natural. Sunt în mare parte produsul selecției naturale și, prin urmare, sunt mai robuști și mai rezistenți decât rasele pe care adesea le creștem pentru aspect. De asemenea, sunt calmi, așa că îi poți lăsa singuri în casă, și sunt ușor de antrenat.