23 iun. 2024 | 17:46

10 motive care te vor convinge să vizitezi Hawaii măcar o dată-n viață. E Raiul pe Pământ

Turism
10 motive care te vor convinge să vizitezi Hawaii măcar o dată-n viață. E Raiul pe Pământ
10 motive care te vor convinge să vizitezi Hawaii măcar o dată-n viață. Sursă: freepik

Hawaii este o comoară tropicală cu plaje idilice, o cultură vibranta, ape cristaline perfecte pentru surf. Există o mie de motive să îți placă Hawaii, dar în acest articol îți vom prezenta doar 10. Iată 10 motive care te vor convinge să vizitezi Hawaii măcar o dată-n viață.

Totul este despre dans

Hula, un simbol emblemă al acestui arhipelag, depășește stereotipurile cu fuste de iarbă și lei-uri, prezente adesea în filmele despre Hawaii. Este o formă artistică și atletică, solicitantă pentru genunchii îndoiți, prin care se transmit povești și legende ale culturii și tradițiilor hawaiiene prin dans și cântec.

Aici au loc foarte multe petreceri

Luau este echivalentul hawaian al unei petreceri grandioase, un „kahuna” în lumea surfingului. Este o festivitate unde te vei delecta cu un bufet generos de fructe de mare și carne, fără să-ți faci griji despre dietă sau aspectul tău în costum de baie.

Scopul principal este să te distrezi fără inhibiții. După o masă îmbelșugată, vei avea privilegiul de a asista la dansuri tradiționale polineziene și chiar de a vedea un dansator de foc samoan în acțiune.

 Este un loc foarte relaxat

Aceasta nu este doar o chestiune de limbaj, ci este despre trăirea zilnică cu dragoste, fericire și bunătate în Hawaii. Poate suna prea frumos ca să fie real, dar cu siguranță dacă vei ajunge acolo vei primi confirmarea.

Lumea subacvatică

Snorkelingul și scufundările sunt esențiale în Hawaii. Ce mod mai bun de a începe ziua decât înotând alături de prietenii subacvatici, peștii și țestoasele.

Este mai degrabă un crater vulcanic scufundat decât o mică insulă și adăpostește peste 250 de specii marine. Admirarea fundului oceanic în toată splendoarea sa viu colorată este o experiență de neuitat.

10 motive care te vor convinge să vizitezi Hawaii măcar o dată-n viață

10 motive care te vor convinge să vizitezi Hawaii măcar o dată-n viață. Sursă: freepik

Oportunitățile de drumeții sunt uimitoare

Dacă te îngrijorezi că nu poți face exerciții fizice în timpul vacanței, nu-ți face griji deloc. Aici nu este deloc cazul. În plus, Hawaii oferă o varietate de parcuri naționale și munți unde poți să îți întinzi picioarele fără să depui eforturi suplimentare. De exemplu, explorează Parcul Național Haleakala și urmează traseul Pipiwai într-o drumeție de aproximativ trei ore, trecând printr-o pădure liniștită de bambus și ajungând la impresionanta cascadă Waimoku, care are aproximativ 120 de metri înălțime.

Ananasul este din belșug

Nu ignora importanța accesului la fructe proaspete. Dacă locuiești într-o zonă tropicală permanentă ești foarte norocos. Dar pentru cei dintre noi care trăim în climate mai reci și mai dure, să avem mereu la îndemână o varietate de fructe proaspete este cu adevărat o binecuvântare zilnică.

Surf-ul este de prima clasă

Ce loc poate fi mai potrivit pentru a învăța să faci surf decât locul său de origine? Surfingul era o practică străveche a hawaienilor și nu doar un sport sau un hobby.

Era o parte esențială a culturii lor, mai mult o formă de artă decât orice altceva. Această artă era cunoscută sub numele de he’e nalu în limba hawaiiană, care se traduce literal ca „alunecarea pe valuri”.

Vulcanii sunt vii

Urcarea pe vârful vulcanului Haleakala, care are aproximativ 3055 de metri înălțime, nu este pentru cei slabi. Acum sunt noi reguli care cer o rezervare pentru a vizita vârful și a admira răsăritul, dar experiența merită fiecare efort. Hawaii găzduiește cinci vulcani activi și te încurajez să vizitezi Vulcanul Kilauea, care erup neîntrerupt din 1983 și este considerat unul dintre cei mai activi vulcani din lume.

Balenele cu cocoașă

În Hawaii, sunt numeroase animale sălbatice remarcabile, dar unele dintre cele mai impresionante sunt probabil balenele cu o greutate de până la 30.000 de kilograme, care se distrează în apele din jurul insulei Maui. Cel mai propice moment pentru a le observa este între ianuarie și martie, când peste 10.000 de balene migrează spre Alaska pentru a se reproduce, naște și hrăni puii, conform ef.ro.

Cafeaua este minunată

Pe insula Kona, există sute de plantații de cafea care cultivă, culeg și procesează propriul lor cafea, disponibilă în abundanță în multe cafenele de pe insulă. Această cafea are un gust extrem de distinct datorită altitudinii ridicate, acoperirii constante de nori și solului bogat în minerale provenit de la vulcanul Hualalai.

PlaySport
Lângă cine a vrut Ciolacu neapărat să stea în timpul meciului România - Slovacia de la Euro
Stiri din Lume
Alexandra Stan a arătat aproape TOT! Bluza mulată pe sub care nu purta nimic i-a scos FORMELE în evidență
Stirile PROTV
Problema inexplicabilă rezolvată de proprietarul unei pizzerii după ce a pus camere ascunse în local. Ce a descoperit
EVZ.ro
Schimbări în serviciile medicale decontate de stat. Lista completă
Digisport.ro
FOTO Au apărut imaginile: Andrei Rațiu, din nou viral! Ce făcea când Răzvan Marin bătea penalty-ul decisiv cu Slovacia
PRO TV
Ultimele cuvinte ale lui Michael Jackson sunt traumatizante. Ce a șoptit megastarul înainte de a muri
Adevarul
Cele 7 grăsimi sănătoase care vă pot ajuta să pierdeți în greutate și să reduceți colesterolul
BZI.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Spynews.ro
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll 'a debutat' și la EURO 2024! Apariție de senzație în tribune, la meciul Spania - Croația
Viva.ro
Neașteptat cum au fost surprinși Bianca Drăgușanu și Alex Bodi, a doua seară consecutiv, după ce au fost surprinși de paparazzi cinând împreună
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
OOPS! Dana Budeanu, cu SÂNII la vedere! Fusta MULT PREA SCURTĂ a arătat TOT
Parteneri
Cine este românca care i-a sucit mințile olandezului Stefan de Vrij. Cei doi s-au căsătorit, iar femeia va susține Olanda în optimi la Euro contra României
Redactia.ro
Decizia unei turiste care a vizitat 40 de țări din lume. Unde să nu mergi în vacanță: „Nu am de gând să mă întorc”
Click.ro
TOP 5 cele mai OPERATE vedete din România! Ele au apelat la ESTETICIAN
Vocea.biz
Wow, ce apariție!! Cum s-au îmbrăcat actrița Ana Bodea și Valentin Butnaru la o petrecere din Capitală
Unica.ro
Înghețata perfectă făcută în casă. Are un ingredient secret
EVZ.ro
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Spynews
Cod Rutier 2024. Obligatoriu în sensul giratoriu. Regulă de acordare a priorității
Capital.ro
Scribii egipteni treceau prin chinuri în Egiptul Antic. S-a descoperit că aceștia aveau leziuni la șolduri, maxilar și degetul mare
Antena 3
Fițe de vedetă! A fost în vacanță în Italia și s-a întors cu un zbor low cost, dar s-a asigurat că nu stă nimeni lângă ea. Câte scaune a cumpărat diva?
Avantaje
CUTREMUR POLITIC în ROMÂNIA! SCANDAL TOTAL privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Mediaflux
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Spynews.ro
„Apa de slăbit”, rețeta de la mănăstire care te ajută să slăbești un kilogram pe săptămână. Cum se prepară - VIDEO
Realitatea.net
Ce probleme au întâmpinat în căsnicie Cleopatra Stratan și Edward Sanda. Cei doi artiști sunt căsătoriți de 3 ani
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Shtiu.ro