Visul oricărui om este să aibă un salariu mai mare. Pentru o anumită categorie de salariați din România visul va deveni realitate cât de curând. Așadar, care sunt angajați din România care vor primi 1.800 de lei în plus la salariu. Cine sunt norocoşii.
Noile grile de salarii au fost majorate pentru directorii de școli, contabili-șefi și secretari-șefi, în funcție de gradul didactic, tipul instituție de învățământ, precum și de numărul de elevi au fost publicate în Monitorul Oficial.
Hotărârea de Guvern a modificat anexele în care erau până acum prevăzute salariile posturilor didactice de conducere de director și director adjunct din școli și grădinițe, în urma aplicării ordonanței de urgență nr. 57/2023 din 12 iunie.
Astfel, în comunicatului ministerului Educației de după aprobarea în ședință de guvern a grilelor, pe 7 iulie, se arată că beneficiază de creștere 8.694 de directori și directori adjuncți și 3.451 de persoane încadrate pe funcții de contabil-șef și secretar-șef. În total sunt 12.145 de funcții de conducere.
”Pentru directori, creșterea este între 1300 – 1800 lei, media creșterilor salariilor de bază, calculate pentru toate unitățile de Grad I fiind de 21,54%, iar pentru cele de grad II, de 19,08%.
Pentru directorii adjuncți, creșterea este între 1300 – 1500 lei. Procentual, creșterea salariilor de bază ale directorilor adjuncți din unitățile de învățământ Grad I este de 21,03%, iar pentru cele de grad II este de 19,15%.
Pentru funcțiile auxiliare de conducere, prin noua hotărâre a Guvernului, creșterile sunt între 1300 și 1400 lei. Media creșterilor salariilor de bază pentru personalul didactic auxiliar de conducere, calculate pentru toate unitățile de Grad I, este de 23,5%, iar pentru cele de grad II este de 22,3%”, conform ministerului Educației.
Grilele de salarii mărite pentru directori, directori adjuncți, contabili-șefi și secretari-șefi, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora au fost publicate în Monitorul Oficial luni, 10 iulie.
Salariile mărite vor ajunge la salariații menționați mai sus începând cu următorul salariu, conform sursei citate.
Salariile mărite au fost debândite în urma grevei din această vară a profesorilor, care a fost stopată pentru ca elevii să poată susține exemenele naționale de Evaluare și de Bacalaureat.
”Am avut o nouă întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie. A fost o şedinţă cu echipe lărgite din partea fiecărui sindicat şi am considerat că este absolut corect şi transparent ca dialogul să poată să fie adus la cunoştinţa tuturor dascălilor pe măsurile agreate împreună cu reprezentanţii sindicatelor.
În felul acesta, la nivelul coaliţiei, pentru că la întâlnire am participat împreună cu domnul preşedinte al PSD, Marcel Ciolacu, cu ministrul Educaţiei, doamna Deca, ministrul Muncii, domnul Budăi, cu secretarul general al Guvernului, domnul Neacşu, şi am vrut ca finalul să fie unul cât se poate de concludent pentru noi toţi. Pentru că ne dorim şi am afirmat de fiecare dată să încheiem acest conflict de muncă pentru că este absolut o chestiune de responsabilitate faţă de sistemul de Educaţie, faţă de copii, faţă de părinţi.
Pornind de la faptul că sumele pe care le-am asumat în ordonanţa de urgenţă pe care am adoptat-o astfel încât să putem să încheiem acest conflict, în cea pe care o vom în transparenţă astăzi, împreună cu sindicatele, am agreat creşterea valorii sumelor pe care le vor primi atât personalul didactic, cât şi personalul nedidactic auxiliar, să crească la nivelul de 25%”, spunea fostul premier Nicolae Ciucă la stoparea grevei profesorilor.