08 feb. 2025 | 12:52

Alimentul care bate bananele. Are o cantitate dublă de potasiu. Sigur îl consumi şi tu, dar mult prea rar

Social
Share
Alimentul care bate bananele. Are o cantitate dublă de potasiu. Sigur îl consumi şi tu, dar mult prea rar

Deşi mulţi cred că bananele sunt sursa cea mai mare de potasiu, iată că nu este deloc aşa. Alimentul care are o cantitate dublă din această substanţă este puţin cunoscut românilor.

Alimentul cu mult potasiu

Alimentul care bate bananele la capitolul “potasiu” este fisticul, acesta fiind consumat prea rar de români, deşi este o sursă extraordinară de nutrienţi.

Fisticul este cunoscut nu doar pentru gustul său savuros, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății. Unul dintre elementele nutritive esențiale pe care le conține este potasiul, un mineral vital pentru funcționarea optimă a organismului. Mai exact, este esențial pentru sănătatea inimii, echilibrul hidric și funcționarea musculară. O porție de aproximativ 30 de grame de fistic (circa 49 de bucăți) conține aproximativ 300 mg de potasiu, ceea ce reprezintă aproximativ 7% din doză zilnică recomandată pentru un adult.

Citeşte şi Cel mai apreciat soi de banane, pe cale de dispariție. Ce se întâmplă cu aceste fructe

Beneficiile potasiului din fistic:

  • Susține sănătatea cardiovasculară: potasiul contribuie la reglarea tensiunii arteriale prin contracararea efectelor negative ale sodiului. Consumul regulat de fistic poate ajuta la menținerea unei inimi sănătoase.
  • Ajută la menținerea echilibrului electrolitic: Potasiul este implicat în reglarea nivelului de lichide din organism, prevenind retenția de apă și deshidratarea.
  • Contribuie la funcționarea musculară: Este esențial pentru contracțiile musculare și prevenirea crampelor musculare, fiind deosebit de important pentru sportivi.
  • Susține sănătatea sistemului nervos: Potasiul ajută la transmiterea impulsurilor nervoase, fiind esențial pentru funcționarea optimă a creierului, scriu cei de la HealthLine.com.
Fisticul, un aliment minune

Fisticul, un aliment minune

Cum să consumi fisticul

Deşi pare doar o gustare pe care o poţi servi când te uiţi la un serial sau un film, fisticul poate fi adăugat în salate pentru o textură crocantă și un plus de nutrienți. De asemenea, măcinat poate fi folosit în prăjituri, tarte sau înghețată.

Dacă eşti fan smoothie-uri, atunci adaugă câteva bucăți de fistic pentru un smoothie cremos și hrănitor. Consumul regulat poate contribui la menținerea unei tensiuni arteriale normale, a sănătății inimii și a funcționării optime a musculaturii. Aşadar, nu ezita să alegi fisticul ca gustare inteligentă și savuroasă pentru a beneficia de proprietățile sale extraordinare.

Citeşte şi Povestea din spatele ciocolatei cu fistic din Dubai. Cine a inventat-o, de la o poftă în sarcină la senzație virală pe internet