20 mart. 2024 | 00:38

Simona Halep a pierdut primul meci după suspendare. Ce a pățit în setul doi

SPORT
Simona Halep a pierdut primul meci după suspendare. Ce a pățit în setul doi
Simona Halep, la Miami Open. Foto: Profimedia

Simona Halep a revenit în circuitul WTA, dar a fost eliminată în primul tur la Miami Open. Ea a pierdut în fața spaniolei Paula Badosa, în trei seturi, după două ore de luptă aprigă. Cu ce s-a confruntat în setul doi.

Simona Halep, eșec în primul meci de la revenire

Simona Halep a început bine duelul cu Paula Badosa, câștigând primul set cu scorul de 6-1, după 38 de minyte de joc. Apoi a cedat și le-a pierdut pe celelalte două, 4-6, 3-6. Până acum, cele două au mai fost adversare de două ori, la Wimbledon şi la Madrid, în 2022, ambele partide fiind câștigate de jucătoarea din Constanța.

În setul al doilea, la scorul de 5-4 pentru adversară, Simona Halep a cerut un time-out medical. Ea a resimțit ceva probleme la umăr și a chemat fizioterapeutul care i-a făcut un masaj. După acel moment, românca a revenit pe teren, dar nu a mai reușit să țină pasul cu Paula Badosa. A pierdut setul doi, 4-6, iar lupta pentru calificare s-a dat în ”decisiv”.

Simona Halep a pierdut primul meci după suspendare. Ce a pățit în setul doi

Simona Halep. Foto: Profimedia

Ce echipament a ales Simona Halep pentru duelul cu Paula Badosa

Pentru acest moment special, care a marcat revenirea sa pe teren, Simona Halep a ales o ținută spectaculoasă. Ea a purtat la intrarea în arenă o costumație în culorile tricolorului României. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a avut echipamentul de joc de culoare albastră, un tricou galben pe deasupra și geanta în care își ține rachetele de culoare roșie. Ea a fost primită cu aplauze de toți românii prezenți în tribună.

Vezi și: Ion Țiriac, avertisment pentru Simona Halep. Ce îi reproșează sportivei: ”Ea face absolut de capul ei”

Înaintea partidei, Simona Halep a postat un mesaj pe rețelele sociale. ”Să ai curajul să speri, să îți urmezi inima și intuiția. Ele, cumva, deja știu ce vrei tu să fii cu adevărat. Orice altceva este pe locul doi”, a fost mesajul postat de sportivă, citat din Steve Jobs, cofondatorul brandului Apple.

Câți bani câștigă Simona Halep după eșecul de la Miami

Chiar dacă a pierdut în fața Paulei Badosa, fostul lider mondial va primi zece puncte în clasamentul WTA, dar se alege și cu o sumă de bani, primul premiu financiar după US Open 2022. Astfel, ea va încasa un cec de 23,250 dolari.

Cele zece puncte nu sunt însă suficiente pentru a obține un loc de clasament foarte bun. Ea va fi în afara Top 1.000 în ierarhia WTA.

Vezi și: Simona Halep, șanse majore să pună mâna pe zece milioane de dolari. ”Ne va ajuta mult”

Simona Halep a adunat aproximativ 40 de milioane de dolari în carieră din tenis, fiind clasată pe locul trei în clasamentul all-time din circuitul feminin.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele