15 ian. 2024 | 09:57

Boris Becker, declarații măgulitoare la adresa Simonei Halep. ”Una dintre cele mai inteligente jucătoare din istorie”

SPORT
Boris Becker, declarații măgulitoare la adresa Simonei Halep. ”Una dintre cele mai inteligente jucătoare din istorie”

Boris Becker (56 de ani), unul dintre cei mai importanți jucători de tenis, câștigător a șase turnee de Grand Slam, revenit în actualitate după o perioadă extrem de grea după ce a petrecut o perioadă și în spatele gratiilor, a vorbit și despre cazul Halep.

Simona Halep, lăudată de marele Boris Becker. ”E uimitoare pe teren”

Simona Halep (32 de ani) se pregătește de zor pentru audierile de la TAS (Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne), care vor avea loc în perioada 7-9 februarie 2024. Sportiva din Constanța speră să primească clemență din partea judecătorilor, iar suspendarea ei drastică, dictată inițial de către cei de la ITIA la patru ani să fie micșorată considerabil. Halep speră să revină cât mai repede în circuitul profesionist, motiv pentru care s-a antrenat de zor în ultimele luni.

Dublă câștigătoare de Grand Slam, Roland Garros-2018 și Wimbledon-2019, Halep nu a fost lăsată singură în fața acestui moment, extrem de greu din cariera sa. ”Simo” are parte de sprijinul necondiționat al lui Ion Țiriac (83 de ani), dar un alt mare nume din sportul-alb, este vorba despre Boris Becker, și-a arătat susținerea față de româncă.

Simina Halep, despre problemele cu care s-a confruntat dupa ce a fost suspendata.

Simona Halep merge la psiholog din cauza scandalului de dopaj: „Am avut crize de anxietate”

Becker are încredere că Țiriac, cel care i-a fost și lui manager, să o ajute pe Simona și speră ca jucătoarea să revină cât mai repede în circuitul WTA.

”Sunt un mare fan, un mare admirator al Simonei Halep. E uimitoare pe teren. Nu era cea mai puternică, dar e una dintre cele mai inteligente jucătoare din istorie.

Prestația pe care a avut-o în finala cu Serena Williams la Wimbledon a fost una dintre cele mai bune pe care le-am văzut la o jucătoare. Și a reușit-o împotriva celei mai mari jucătoare din istorie.

Sunt trist să văd ce i se întâmplă. Sper să aibă un proces bun la TAS, sper să aibă avocați buni. Sunt sigur că Țiriac o va ajuta cu tot ce e nevoie. Va fi foarte important pentru tenis și pentru ea să revină pe teren.

Dacă suspendarea va rămâne, nu cred că va mai reveni. Ar fi o pauză prea mare.

Dar sper să primească o a doua șansă, suspendarea să se reducă și să o vedem înapoi pe teren”, a declarat Boris Becker, conform gsp.ro.

Înainte de a afla răspunsul de la TAS, Simona Halep a renunțat la toți oamenii din staff pe care i-a avut în perioada în care a colaborat alături de Patrick Mouratoglou (53 de ani), potrivit digisport.ro.

Citește și: ”N-a fost deloc inteligent”. Simona Halep, acuzată de o semifinalistă de la Wimbledon. Ce îi reproșează sportivei din România

Noi probleme pentru Simona Halep. Ce s-a întâmplat cu sportiva la sfârșitul anului 2023

În așteptarea audierilor de la TAS, Simona Halep s-a întors la Dubai, unde locuiește și se antrenează de câteva luni, iar pe 8 ianuarie a pus mâna pe rachetă pentru prima dată în anul 2024. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon nu s-a mai antrenat în ultima lună a anului trecut. Deși nu mai participă la competiții, sportiva nu a fost ferită de accidentări. Simona Halep a avut dureri la umărul stâng, fiind nevoită să renunțe la programul stabilit.

Problemele medicale la umăr au început la Australian Open, iar apoi s-au agravat și a fost obligată să se retragă de la turneul de la Miami, în martie.

Cu cine se pregătește Simona Halep în Dubai

Simona Halep a rupt contractul cu tehnicianul francez Patrick Mouratoglou (53 de ani), în contextul scandalului de dopaj. Ea se pregătește în Dubai,  la Academia CF Tennis. După ce a fost asistată de Inga Cherkaska, o antrenoare de tenis din Ucraina, la primul antrenament pe care l-a efectuat în 2024, Simona Halep s-a pregătit în ziua imediat următoare sub supravegherea tunisiencei Wiem Wali,

Citește șiScandalul de dopaj a băgat-o în depresie pe Simona Halep. Fosta campioană a ajuns la psiholog: ”Am avut crize de anxietate”

De asemenea, zilele trecute ea a apărut în compania filipinezei Jez Manso, un preparator fizic care lucrează de mai bine de un deceniu în acest oraș.. ”Uite cine a revenit la club, campioana din Dubai din 2015 și 2020, Simona Halep! Ne bucurăm că ai revenit”, a scris experta din Filipine.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele