Toate marile concedieri din tech de anul acesta: Amazon, Google și Microsoft sunt doar câțiva dintre giganții care dau afară „pe capete”
Toate marile concedieri din tech din 2023 au fost adunate într-o listă. Amazon, Google și Microsoft sunt doar câteva dintre companiile care renunță la locuri de muncă și dau afară „în masă”.
Industria tehnologică se zguduie din cauza unei combinații dintre o economie dificilă, pandemia de COVID-19 și niște pași greșiți în afaceri. Și în timp ce acest lucru a dus la reduceri de locuri de muncă în 2022, reducerea numărului de angajați a crescut, din păcate, în 2023.
Concedieri din tech în 2023
Poate fi dificil să ținem evidența acestor mișcări, așa că am adunat toate disponibilizările majore într-un singur loc. Începem lista, punctual, din noiembrie anul acesta, până în ianuarie.
Noiembrie
- Ubisoft Montreal
- Cruise, General Motors
Octombrie
Septembrie
- Epic Games
- Roku
Iulie
- CD Projekt Red
Iunie
- Spotify
- GrubHub
- Embracer Group
- Sonos
- Plex
Mai
- Shopify
- Polestar
- SoundCloud
Aprilie
- Lyft
- Dropbox
Martie
- Roku
- Lucid Motors
- Meta (Facebook)
Februarie
- Rivian
- Zoom
- Yahoo
- Dell
- Deliveroo
- DocuSign
- GitLab
- GoDaddy
- Twilio
Ianuarie
- Google (Alphabet)
- Amazon
- Coinbase
- IBM
- Microsoft
- PayPal
- Salesforce
- SAP
- Spotify
- Wayfair
Marile concedieri din tehnologie, în România
Criza economică și-a spus cuvântul din plin în cadrul tuturor marilor companii de tehnologie din lume. Dar care este situația în România? Este afectată și țara noastră de criza internațională?
Astfel, industria tehnologică se zguduie din cauza combinației dintre o economie dificilă, războiul din Ucraina, pandemia COVID-19 și ca să nu mai vorbim de unele greșeli evidente în afaceri. Și în timp ce acest lucru a dus la reduceri de locuri de muncă în 2022, reducerea numărului de angajați a crescut din păcate în 2023. Printre companiile care au făcut mari disponibilizări în ultimul timp, se numără Microsoft, Amazon, Google, Intel, Zoom, Meta, Twitter, IBM, Coinbase, PayPal, SAP, Salesforce, Spotify, Vodafone etc.
O parte dintre companiile globale au afaceri și în România, iar un segment semnificativ din proiectele firmelor românești depind de piața internațională. Reprezentanții firmelor din România vor să transmită că această criză “va avea un impact relativ redus” în țara noastră.
Mai multe detalii despre cum se resimte criza economică globală la noi în țară am scris aici.