20 oct. 2023 | 14:21

Cum vor arăta, de fapt, nunțile viitorului. Vor dispărea fotografii de eveniment?

ACTUALITATE
Cum vor arăta, de fapt, nunțile viitorului. Vor dispărea fotografii de eveniment?

Dacă ești fotograf de nuntă, probabil știi deja cu ce repiditate se schimbă lucrurile în domeniu, mai ales atunci când vorbim despre tehnologie.

Laolaltă cu tehnologia, trendurile capătă, la rândul lor, noi și noi forme.

Vezi și: Fotografia pe film se întoarce în viețile noastre: ce trebuie să știi despre asta, dacă vrei „să te întorci la origini”

Viitorul sună bine, dar rău, în același timp

Fotografia de nuntă va continua să fie mai competitivă, cel mai probabil, în viito, iar concurența va continua să stimuleze inovația.

Fotografii de nuntă vor continua să ridice ștacheta în ceea ce privește fotografia de nuntă de calitate, pe măsură ce alte aspecte ale conducerii unei afaceri devin mai raționalizate. Totuși, ceea ce înseamnă asta de fapt va depinde probabil de mulți factori.

Marketingul se schimbă și el, nu a fost niciodată mai ușor pentru nimeni să ajungă la un public și totuși, acele audiențe nu au fost niciodată mai greu de atins.

Progresele tehnologice le vor oferi fotografilor dedicați șansa de a ieși în evidență față de concurență? Sau va deveni și mai greu să justifici cheltuiala?

Vezi și: VIDEO Cum faci poze mai bune: 9 sfaturi ale unui mare fotograf

Tehnologia evoluează

Odată cu progresele tehnologice, calitatea fotografiei de nuntă a crescut, la fel și cantitatea de fotografi. Prin urmare, se remarcă o creștere atât a așteptărilor pentru fotografiile de nuntă, cât și a rezultatelor, datorită atât progreselor tehnologice, cât și concurenței mai mari.

Datorită camerelor de înaltă calitate, devine din ce în ce mai ușor să faci fotografii de înaltă calitate, ceea ce face mai ușor pentru oricine să devină fotograf de nuntă. Dar, din această cauză, devine și mai competitivă, ceea ce crește așteptările.

Prin urmare, cei care sunt în afaceri de ceva timp încearcă în mod constant să ridice ștacheta astfel încât poată rezista în branșă.

Și nu doar tehnologia camerei profesionale joacă un rol, deoarece telefoanele mobile se îmbunătățesc, fotografii de nuntă trebuie să continue să se asigure că imaginile lor sunt mai bune decât cele pe care le surprind toți invitații.

Devine esențial să nu primim doar fotografia, ci să surprindem totul mai bine decât pot invitații de la nuntă.

Pe de o parte, toată lumea postează în mod constant fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare și trimite mesaje cu imagini prietenilor lor.

Când vine vorba despre această artă, fotografia de nuntă este singura care încă îi mai face pe oameni să angajeze un profesionist, iar asta, în mare parte, pentru că la o nuntă vrei să te distrezi, nu „să faci pe fotograful”.

Vezi și: Cum să devii mai bun, dacă îți place fotografia de stradă: câteva sfaturi

Cum „scoți capul la lumină”

Deci, sperăm că consumul digital al fotografiei va ridica fotografia în general în mintea publicului.

Marketingul este, de asemenea, în continuă schimbare. Unele dintre vechile modalități de a obține clienți de nuntă sunt încă viabile și eficiente, dar numărul de modalități de a ajunge la un public potențial este în continuă creștere.

În mod similar cu problema tehnologiei camerelor foto care devine mai accesibilă, oricine poate fi fotograf și oricine poate începe o afacere. Din nou, concurența crește.

A fost întotdeauna important să te diferențiezi de concurență și să te străduiești să fii angajat pentru viziunea și stilul tău unic. Probabil că este și mai important acum și în viitor să nu te deosebești doar de alți fotografi, ci și să te faci remarcat. Cum poți ajuta clienții potențiali să-și amintească de tine?

Tehnologia devine din ce în ce mai bună, ceea ce face ca munca noastră să fie mai ușoară și mai grea.

Vezi și: Trucuri ca să faci fotografii mai bune, în 2023, dacă ești pasionat de această artă

Marketingul, esențial

Marketingul devine din ce în ce mai ușor și mai dificil, în același timp, de realizat. Nu este nevoie să fii un artist talentat, trebuie să ieși la lumină cumva, să știe și alții.

Probabil că ai văzut diagrame circulare despre modul în care fotografii de nuntă petrec doar o fracțiune din timp filmând, totul ca restul să fie ocupat de contabilitate, editare, dezvoltare de afaceri și multe altele.

Deși este adevărat, toate procesele de afaceri devin din ce în ce mai eficiente cu ajutorul tehnologiei. Înainte ca inteligența artificială să ne ia locurile de muncă, ne va ușura semnificativ munca, ceea ce ne va ajuta să fim mai eficienți.

Editarea este mai rapidă decât oricând. Există modalități mai eficiente ca niciodată de a face totul, de la proiectarea albumului și urmărirea contabilității, până la urmărirea clienților potențiali.

Poți chiar să soliciți inteligenței artificiale să facă vânzări pentru tine și să expedieze totul direct clienților tăi.

Dacă nu am fi fost deja pe calea diversificării afacerii, pandemia ne-ar fi împins și mai mult în această direcție.

Vezi și: Câteva trucuri simple pentru fotografii reușite: ce-am învățat, de-a lungul timpului, din greșeli

Concluzie

Întotdeauna a existat un pic de evanghelie cu privire la importanța specializării și a fi cel mai bun pe nișa ta specifică. Dar, după incertitudinea din 2020, diversificarea pare o joacă mult mai inteligentă.

Când vine vorba despre marketing, dorința de a concura pe rețelele sociale a cam dispărut. Totuși, recomandările, recenziile și care au fost întotdeauna importante pentru noi, vor continua să ne deosebească.

Cei mai buni clienți ai fotografilor provin, în mod exclusiv, din recomandări și nu putem decât să sperăm că acesta este un plan mai durabil decât încercarea de a ține pasul cu cea mai recentă platformă de socializare.

Cu toate acestea, fotografii încearcă în mod constant să depășească limite și să creeze lucrări de calitate superioară, astfel încât clienții lor să fie dispuși să le aloce o parte din bugetul de nuntă.

Așadar, nu putem ști cu siguranță dacă, în timp, fotografii de nuntă vor dispărea. Ceea ce știm cu siguranță este că tehnologia a modelat multe aspecte ale vieții, în ultima vreme, iar inteligența artificială va face, fără dar și poate, cele mai mari schimbări.

Vezi și: Cinci sfaturi pentru fotografii mai bune cu telefonul mobil

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele