16 aug. 2023 | 10:21

Xbox pune piciorul în prag: ce se întâmplă dacă ai cont, de ce nu mai poți să-l folosești

ACTUALITATE
Xbox pune piciorul în prag: ce se întâmplă dacă ai cont, de ce nu mai poți să-l folosești

Jucătorii care primesc avertimente nu vor putea folosi funcțiile sociale sau multiplayer ale Xbox pentru un an întreg.

Microsoft încearcă să fie mai transparent cu privire la modul în care aplică standardele comunității Xbox. Compania trece la o politică de suspendare în opt etape, care intră în vigoare astăzi. Fiecare acțiune de executare va include avertismente. Numărul de avertismente pe care echipa Xbox Safety le aplică unui cont va depinde de gravitatea infracțiunii. Fiecare avertisment are ca rezultat o suspendare a funcțiilor sociale ale Xbox.

Suspendarile de cont se scalează în funcție de numărul de avertismente. După două avertismente, jucătorul va fi suspendat pentru o zi. Când un jucător atinge patru avertismente, Xbox îți va suspenda contul timp de o săptămână. Când există toate cele opt avertismente, un jucător va fi blocat pentru multiplayer, mesagerie, chat și alte funcții sociale Xbox timp de un an. În timpul unei suspendări, un jucător poate în continuare să se conecteze, să joace jocuri care nu au nevoie de servicii online Xbox, să folosească unele aplicații și să facă achiziții.

Ce măsuri ia Xbox

Xbox le cere jucătorilor să raporteze orice încălcare a standardelor comunității pe care le văd sau dacă aud pe altcineva săvârșindu-le. Echipa de siguranță evaluează rapoartele pentru a afla dacă într-adevăr s-a produs o încălcare. Dacă da, echipa va stabili câte avertismente pe care să le includă în acțiunea de executare.

Suspendările vor rămâne pe conturile jucătorilor timp de șase luni. După expirarea lor, acestea nu vor fi luate în considerare pentru totalul unui jucător. Acestea fiind spuse, dacă echipa de siguranță consideră că o încălcare a standardelor comunității este deosebit de gravă sau flagrantă, poate emite o interdicție permanentă, indiferent de numărul de avertismente asupra unui cont.

Jucătorii își pot vedea istoricul de aplicare, unde pot vedea câte suspendări au și exact când se va termina suspendarea. De asemenea, aceștia pot face recurs împotriva acțiunilor de executare eligibile. Xbox va partaja, de asemenea, date despre suspendări și măsuri de aplicare a legii în Raportul său de transparență bianual.

Orice măsuri de aplicare aplicate unui cont înainte de astăzi nu vor avea avertismente aplicate. Cu toate acestea, jucătorii vor trebui în continuare să finalizeze orice suspendări curente înainte de a recăpăta accesul deplin la serviciile Xbox.

Microsoft observă că, în 2022, a acordat suspendări temporare pentru mai puțin de unu la sută din toți jucătorii, iar doar o treime dintre aceștia au trebuit să suporte o a doua suspendare. Totuși, acesta este cel mai recent dintr-un șir de eforturi ale companiei pentru a face comunitatea Xbox sigură și primitoare pentru toată lumea. Recent, a început să lanseze o funcție Xbox care permite utilizatorilor să raporteze chat-ul vocal abuziv sau neadecvat.