08 aug. 2023 | 12:57

Orașele din România cu cele mai mici prețuri de intrare la ștrand

ACTUALITATE
Orașele din România cu cele mai mici prețuri de intrare la ștrand

Cei care nu au ajuns la mare din varii motive au totuși șansa de a se răcori la ștrand, acolo unde muzica, voia buna și bălăceala țin locul unei vacanțe pe litoral. Temperaturile caniculare îi fac pe români să iasă din case și să caute tot felul de metode de a face față căldurii insuportabile. Una dintre cele mai ușoare și ieftine metode este ștrandul.

Tarifele de intrare la ștrand în România

Ce prețuri există la ștrandurile din România? Ei bine, cel mai mic tarif de intrat la un ștrand este de 5 lei pentru aduși în Drobeta-Turnu Severin, la ștrandul din cartierul Schela Cladovei.

Aici, copiii de sub 10 ani și pensionarii au acces gratuit de luni pâă joi, iar în weekend plătesc 3 lei.

Alt ștrand ieftine este ștrandul Zsogodi, în Jigodin-Băi, o localitate din municipiul Miercurea Ciuc. Biletul costă 10 lei, iar apa din bazine are efecte terapeutice, scrie Economedia.ro.

Locul 3 este ocupat de ștrandul Municipal Aqua Center din Iași și ștrandul Codrișor din Bistrița, unde intrarea costă 11 lei pentru adulți și 3 lei pentru copiii de sub 7 ani și pensionari. În Iași, un șezlong costă 8 lei, iar în Bistrița 6 lei.

În Sibiu, Deva și Râmnicu Vâlcea, intrarea la ștrand costă 15 lei, iar în Alexandria, Piatra Neamț, Pitești, Suceava, Slatina și Târgu Mureș, adulții plătesc 20 de lei pentru intrarea la ștrand.

Printre cele mai scumpe tarife la biletele de intrare pe ștrand se numără orașe precum Brașovul, unde singura opțiune de ștrand este Paradisul Acvatic. Aici, un bilet costă 95 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii.

Pe locul doi este Botoșani, unde singurul ștrand este la Cornișa Aqua&Sport, cel mai mare parc regional de agrement din Moldova, iar biletul costă 70 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii.

La Cluj și la Galați, oamenii pot să se bucure de bălăceală în schimbul a 60 de lei/adult sau 40 lei/copil.