Ștranduri în București în funcție de sector. Unde te poți răcori în Capitală vara aceasta

Ștranduri în București în funcție de sector. Unde te poți răcori în Capitală vara aceasta
Ștranduri din București în funcție de sector

Poate că nu aveți timp sau buget foarte mare pentru o fugă la mare. Din fericire, există multe ștranduri în București, în fiecare sector, dintre care poți alege pentru a sta câteva ore la soare. Iată câteva ștranduri în București în funcție de sector și care sunt prețurile pentru adulți și copii.

Cele mai frumoase ștranduri din București

  • Ștrandul Titan Cara

Ștrandul Titan Cara se află în apropierea Parcului Titan, situat pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, în sectorul 3 din București. Cei care doresc să-și petreacă timpul liber aici vor beneficia de bazine moderne, plajă, parc de distracții pentru cei mici, terenuri de fotbal și de tenis, terase și un restaurant.

Bucureștenii, și nu numai, pot veni aici non-stop. În timpul zilei este deschis între orele 9.00-18.00, iar noaptea între 21.00-5.00 dimineața.

  • Ștrandul Ciurel sau Ștrandul Crângași Magic Place

Numele Ștrandului Ciurel s-a schimbat, iar acum se numește Ștrandul Crângași Magic Place. Acesta este situat pe Șoseaua Virtuții, foarte aproape de Piața Crângași. Ștrandul se întinde pe o suprafață de 7 hectare și are loc pentru peste 5.000 de oameni.

Ștrandul Crângași este unul modern, cu tarife pe măsura unui aqua park. Cei care vin aici se vor bucura de apă curată și limpede, șezlonguri, spații amenajate cu nisip și cu iarbă, două bazine olimpice, 11 tobogane, spații de joacă destinate pentru copii și piscine speciale pentru cei mici. Complexul este deschis între orele 8.00-20.00.

  • Ștrandul Tineretului

Ștrandul Tineretului este situat în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Primo Nebiolo. Aici veți găsi un bazin de înot pentru adulți și o piscină de 3.500 mp. Mai mult de atât, ștrandul este dotat cu o plajă din nisip și una din gazon.

Peste 1.000 de șezlonguri, dușuri, umbrele, terenuri de fotbal și de volei sunt disponibile pentru cei care aleg Ștrandul Tineretului. Începând cu ora 8 dimineața până la 7 seara pot veni cei curioși, iar copiii sub 7 ani însoțiți de părinți au intrarea gratuită.

Ștranduri în București în funcție de sector

  • Ștrandul Giulești

Ștrandul Giulești nu dispune de un spațiu foarte mare, însă este locul perfect pentru relaxare. Situat în sectorul 6, pe Calea Giulești nr. 240, dispune de un bazin mic și o capacitate de 100 de locuri. În timpul verii, cei doritori de relaxare pot veni aici între orele 8.00-20.00, în fiecare zi.

  • Ștrandul Moghioroș

Cei care vin aici vor beneficia de peste 2.000 de șezlonguri, așezate pe o suprafață de circa 5.500 mp. Ștrandul Moghioroș, numit cosmopolit Magic Summer Waves, se află pe Aleea Drumul Taberei, nr. 115.

Iubitorii de distracție vor găsi aici patru bazine, două dedicate pentru adulți și două pentru copii. De asemenea, cei care doresc puțină adrenalină pot încerca unul dintre cele patru tobogane, două fiind pentru copii.

Mai mult de atât, cu siguranță cei mici se vor distra aici, deoarece bazinul lor este decorat cu pirați și crocodili. Adulții se pot bucura, de două baruri, o pizzerie pe cuptor cu lemne și grătar. O altă veste bună pentru cei care aleg să-și petreacă timpul liber aici este faptul că șezlongurile și umbrelele sunt gratuite.

  • Water Park Otopeni

Water Park Otopeni este unul dintre cele mari parcuri acvatice din București, dar și din țară. După cum probabil v-ați dat seama deja, este situat în Otopeni, pe Calea București 255 A.

Cei care doresc să se relaxeze aici pot veni în orice zi din săptămână, de luni până vineri între orele 10.00-20.00 sau în weekend, între orele 9.00-20.00. Water Park Otopeni are o capacitate de 4.000 de locuri, 9 piscine, 27 de tobogane, un bar și un restaurant cu autoservire.

Party Bar este locul perfect unde te poți distra cu prietenii. Cea mai delicioasă înghețată este servită la Cream Zone, iar berea ta preferată se află la Beer Corner.

  • Divertiland

Divertiland este unul dintre cele mai mari aquapark-uri din Capitală. Aici veți găsi o varietate mare de tobogane, plaje amenajate cu nisip și locuri amenajate cu iarbă verde, șezlonguri, umbrele și vestiare cu duș.

Este locul perfect pentru relaxare, mai ales pentru familii cu copii mici. Aceștia au piscine speciale, unele cu apă încălzită. De asemenea, se poate ajunge ușor la Divertiland cu diferite mijloace de transport.

Intrarea pentru adulți este de doar 75 de lei, de luni până vineri. În weekend, vor trebui să scoată din buzunar 85 de lei. Copiii între 4 și 11 ani trebuie să plătească 45 de lei, de luni până vineri, și 60 de lei în weekend. Elevii între 12 și 17 ani au de achitat 55 de lei, de luni până vineri, iar în weekend 75 de lei.

Cât de mult a crescut tariful la ștrandurile din Capitală în 2022

„În ultimii doi ani, cei cu pandemia, am văzut destule schimbări. Însă oamenii au continuat să vină. Anul acesta s-a produs însă o nouă schimbare. Care nu mai legată de pandemie. E evident că numărul celor care veneau pe ștrand să se distreze e mai mic. Nu știu să vă spun de ce sau cu cât, fiindcă nouă, angajaților, nu ne spune nimeni nimic. Însă e clar că vara asta s-a întâmplat ceva!”, a declarat pentru IMPACT.RO, sub acoperirea anonimatului, unul dintre angajații parcului acvatic Magic Place din zona Crângași.

În unele locuri, diferența de prețuri nu este foarte mare, însă dacă mergi mai multe zile la ștrand, suma de bani se adună. Dacă anul trecut un adult plătea 40 de luni intrarea la Magic Place, de luni până vineri, 40 de lei, anul acesta suma ajunge și la 60 de lei.