Unde se află cel mai mare ştrand din România. E cu adevărat spectaculos, mulţi europeni l-au lăudat

Unde se află cel mai mare ştrand din România. E cu adevărat spectaculos, mulţi europeni l-au lăudat
Litoralul Vestului, cel mai mare ștrand din România

S-a deschis Litoralul Vestului, cel mai mare ștrand din Europa și al doilea ca și mărime din Europa. Este considerat unul dintre cele mai spectaculoase locuri de agrement, iar mii de turiști vin anul aici.

Unde este situat Litoralul Vestului

Ștrandul Neptun din Arad este situat în spațiul încadrat din bucla Mureșului și se întinde pe o suprafață de peste 20 de hectare de verdeață. De asemenea, este al doilea ștrand ca și mărime din Europa. Lucrările de construcție au fost demarate la sfârșitul anilor ’60.

Este locul perfect pentru relaxare într-o zi toridă de vară. Spațiul verde este amenajat cu peste 65 de specii de arbori, aleile sunt pavate și totul este foarte curat. De asemenea, există un complex de agrement cu cinci bazine și tobogan acvatic care se întinde pe o suprafață de 8.700 de mp.

Din cele cinci bazine, unul este de înot, unul este pentru adulți și trei pentru copii cu apă termală. Mai mult de atât, există un alt complex cu 3 bazine din care 2 pentru copii si unul pentru inot, locuri pentru joacă, 331 de căsuţe de agrement.

Totodată, în incinta ștrandului funcționează 40 de baruri, restaurante, terase, un teren de fotbal, tobogane, pizzerie, discotecă și multe alte atracții. Există două terenuri de tenis cu zgură, două de volei și teren pentru minifotbal cu instalație nocturnă.

Cea mai mare piscină naturală din estul Europei se află în România

Cea mai mare piscină naturală din estul Europei poate fi găsită în județul Maramureș. Amenajată pe o suprafață de 18.000 de mp, este locul perfect pentru iubitorii de sporturi nautice. Piscina este înconjurată de munți și se află în comuna Cicârlău, județul Maramureș.

„Am venit pentru prima dată. Apa e super plăcută, peisajul foarte frumos, e altceva faţă de piscinele din oraş. E super”. „Foarte frumos e aici, la prima impresie este superb. Barul de aici din mijloc mi se pare super ok”, povestesc turiștii din zonă.

De asemenea, locul este ideal și pentru cei mici, nu doar pentru adulți. Intrarea costă doar 15 lei în timpul săptămânii, însă în weekend este dublu, 30 de lei. De aici se pot închiria și paddleboard pentru doar 30 de lei pe oră.

„Clienţii care vin în vizită la noi beneficiază de întreaga piscină, locul de joacă pentru copii, terenurile de volei, zona de hamace unde avem hamace şi beduri”, a spus Andrei Cosmin Măgurean, reprezentantul piscinei.

Citește și: Lacuri cu plajă în România. „Litoralul Vestului”, locul de vis cu nisip mai fin decât pe plajele de la mare