12 apr. 2023 | 11:55

Unde „se înghesuie” românii de Paște: cele mai căutate destinații turistice din țară, cât costă

ACTUALITATE
Unde „se înghesuie” românii de Paște: cele mai căutate destinații turistice din țară, cât costă

Sărbătorile pascale sunt pe cale să înceapă, iar din ce în ce mai mulți români au ales deja destinația turistică.

Cei care au ales să plece de acasă de Paște, au rezervat destinația cu 38 de zile înainte de data sosirii, iar cele mai căutate orașe sunt Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid, potrivit Travelminit.ro.

Cât plătești pentru mini-vacanța de Paște

Pentru 2 nopţi de cazare la o pensiune, prețul mediu este de de 963 de lei, pentru doi adulți și doi copii, iar la o cabană, preţul este de 933 de lei. Mai ieftin ieși cu un apartament, totuși: 716 lei.

„Trendul rezervărilor early booking s-a menţinut şi de Paşte. Cele mai multe rezervări de Paşte au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii”, arată platforma menționată anterior, conform economedia.ro.

46% dintre rezervările de sărbătorile pascale au fost făcute în cele mai mari orașe ale țării noastre, iar 13.38% dintre rezervări în staţiuni balneare, de vreme ce 16.78% sunt pentru zonele de munte.

„Litoralul românesc, o destinaţie preferată în anii trecuţi pentru minivacanţa de Paşte, nu a înregistrat de această dată rezervări semnificative pe platformă, mai ales că încă este foarte devreme pentru o vacanţă la mare.

Pe de altă parte, hotelierii sunt acum pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul estival, care va debuta cu ocazia sărbătorii de 1 Mai”, scrie, de asemenea, platforma.

Preţul mediu pentru o vacanţă de familie în perioada Paştelui diferă în funcţie de unitatea de cazare aleasă, dar şi de zonă. Evident, există prețuri pentru toate buzunarele.

În medie, turiștii încep să prefer cazările care oferă facilități, dar și curățenie. Spre exemplu, dacă urmărești comentariile de pe Booking.com, vei vedea că notele mari sunt acordate acelor pensiuni, hoteluri sau apartamente private ce îndeplinesc normele sanitare. În plus, se pare că, în ceea ce-i privește pe români, atitudinea gazdei reprezintă un plus.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele