03 sept. 2022 | 09:35

Primul robot din lume a devenit CEO: această companie a numit o femeie robot în cea mai înaltă funcție

ACTUALITATE
Primul robot din lume a devenit CEO: această companie a numit o femeie robot în cea mai înaltă funcție

În ceea ce pare a fi o pagină dintr-un roman științifico-fantastic, o companie chineză de metaverse tocmai și-a numit un robot director general.

NetDragon Websoft este o companie chineză care dezvoltă și operează jocuri online multiplayer, pe lângă realizarea de aplicații mobile. Recent, NetDragon a anunțat numirea noului său CEO „Ms. Tang Yu”, făcând-o primul robot din lume care a ocupat o poziție executivă, potrivit Metro.co.uk.

Tang Yu este un robot umanoid virtual alimentat de inteligență artificială și a fost numit CEO al filialei principale a companiei, Fujian NetDragon Websoft. În calitate de CEO, Tang Yu va fi în fruntea „departamentului de organizare și eficiență” al companiei. Așadar, robotul va fi responsabil de supravegherea operațiunilor la populara companie chineză de jocuri și metaverse.

Prima femeie robot CEO

„Credem că AI este viitorul managementului corporativ, iar numirea noastră a doamnei Tang Yu reprezintă angajamentul nostru de a îmbrățișa cu adevărat utilizarea AI pentru a transforma modul în care ne operăm afacerea și, în cele din urmă, ne impulsionăm creșterea strategică viitoare”, a spu Dejian Liu, președintele NetDragon.

Astfel, Tang Yu va eficientiza fluxul de proces, va îmbunătăți calitatea sarcinilor de lucru și va îmbunătăți viteza de execuție. Ea va servi, de asemenea, ca un centru de date în timp real și un instrument analitic pentru a sprijini luarea deciziilor raționale în operațiunile zilnice, precum și pentru a permite un sistem de management al riscului mai eficient. În plus, Tang Yu este de așteptat să joace un rol critic în dezvoltarea talentelor și să asigure locuri de muncă echitabile și eficiente pentru toți angajații.

„Cu privire la viitor, vom continua să ne extindem algoritmii din spatele lui Tang Yu pentru a construi un model de management deschis, interactiv și extrem de transparent, pe măsură ce ne transformăm treptat într-o comunitate de lucru bazată pe metavers”.

Ca referință, până în 2025, piața mondială a metaversurilor este de așteptat să aibă o valoare de 280 de miliarde de dolari – jucători precum Microsoft și Meta investesc în tehnologia aceasta. Companiile chineze s-au grăbit să profite de potențialul metaversului. La începutul acestui an, companii precum Alibaba, Bytedance și Tencent au anunțat că mizau sume uriașe de bani pe metavers.