24 aug. 2022 | 09:16

Se schimbă codurile poștale în România: cel mai nou proiect ”revoluționar” inițiat de Poșta Română

ACTUALITATE
Se schimbă codurile poștale în România: cel mai nou proiect ”revoluționar” inițiat de Poșta Română

În cazul în care nu mai interacționasei de mult timp cu Poșta Română, instituția statului se pare că te va forța să fii mai atent la cea mai nouă inițiativă a sa. Nu de alta, dar vrea să schimbe codurile poștale la nivel național, iar acelea trebuie completate într-o varietate foarte mare de formulare.

Indiferent dacă te dai peste cap să eviți interacțiunea cu Poșta Română și să nu mai calci niciodată prin sediul acestei instituții cu rădăcini în comunism, din păcate, continuă să aibă un rol surprinzător de important asupra vieții tale. De exemplu, tocmai a anunțat o revoluție a codurilor poștale. Dacă nu erau suficient de detaliate în trecut, pe criteriu geografic, acum vor fi înlocuite cu coduri unice digitalizate.

Noile coduri poștale, pe persoană

”Serviciul poștal modern trebuie să aibă câteva elemente. În primul rând, trebuie să fie rapid. În al doilea rând, trebuie să fie convenabil. Și, nu în ultimul rând, trebuie să fie customizat pe nevoile oamenilor. Vă mai spun un lucru, noi lucrăm la un cod poștal pe persoană.

Dacă până acum codurile poștale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal și, indiferent unde se găsește persoana respectivă, poștașul să îl găsească și să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a transmis Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, la postul public de radio.

Dintr-un punct de vedere, pare o formă de CNP, deși formularea ”indiferent unde se găsește persoana respectivă” sună destul de invaziv.

În același comunicat, oficialii Poștei Române par să fi descoperit conceptul de Easy Box. Nu era foarte greu, având în vedere că acestea se găsesc de multe ori în apropierea oficiilor poștale. În consecință, instituția de stat va crea ”rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele