25 iul. 2022 | 07:30

Netflix se duce în cap cu o viteză rapidă: de ce este o veste bună, pentru cine

ACTUALITATE
Netflix se duce în cap cu o viteză rapidă: de ce este o veste bună, pentru cine

În cazul în care credeai că Netflix este cel mai bun serviciu de streaming din lume și nu are moarte, ar fi bine să te mai gândești o dată. Compania americană a întâmpinat mai multe vești proaste în ultimele săptămâni și luni, iar șirul loviturilor suferite de gigantul american nu pare să se încheie curând.

Netflix a publicat în urmă cu câteva zile rezultatele financiare pe ultimul trimestru și, deși sunt încărcate de vești proaste și confirmări ale pronosticurilor îngrijorătoare din ultimul an, există și o jumătate plină a paharului. Cu alte cuvinte, situația este dramatică, dar nu atât de dramatică.

Ce se întâmplă cu Netflix, unde greșește și ce face bine

Netflix și-a extins semnificativ aria de interes în ultimii ani. Face investiții fabuloase în gaming, de exemplu, pe lângă producțiile proprii. Din păcate, în contextul exploziei serviciilor de streaming alternative, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră migrația abonaților către HBO Max, Disney+, Apple TV+, Prime Video și nu numai.

Ideea de bază este însă următoarea, în cel de-al doilea trimestru al acestui an, numărul abonaților la Netflix a scăzut cu 970.000. În contextul în care în primul trimestru al acestui an vorbeam de o scădere de 200.000 de abonați, este clar că se întâmplă lucruri proaste la Netflix. Pe de altă parte, conform estimărilor gigantului american, oficialii companiei erau gata să piardă nu mai puțin de 2 milioane de abonați. Astfel, deși tendința este îngrijorătoare, lucrurile se pare că sunt mai roz decât pare la prima vedere.

Când a tras linie, Netflix a obținut un profit net de 1,44 miliarde de dolari. În teorie, ar fi trebuit să fie semnificativ mai mare decât atât, dar în contextul inflației din SUA și a faptului că 60% din încasări vin din afara Americii, valoarea respectivă a fost grav afectată de devalorizarea dolarului în fața unor valute mai puternice, precum Euro. Pe următorul trimestru, cei de la Netflix sunt optimiști că vor reveni pe Plus că creșterea numărului de abonați, fiind estimați aproximativ un milion de membri noi ai serviciului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele