16 iun. 2022 | 07:30

Cea mai aglomerată țară din lume nu este cea la care te aștepți: pronosticul sumbru pentru 2050

ACTUALITATE
Cea mai aglomerată țară din lume nu este cea la care te aștepți: pronosticul sumbru pentru 2050

Când spui cea mai aglomerată țară din lume, s-ar putea să te gândești la India sau China, țări cu peste un miliard de locuitori. În realitate, în curând, statisticile pe acest subiect vor arăta complet altfel.

Până în 2050, conform analizei realizate de Comitetul special al Knessetului pentru dependenţe, droguri şi provocările cu care se confruntă tinerii israelieni, Israel va deveni cea mai aglomerată țară occidentală. Afirmațiile au fost făcute publice în contextul unei conferințe pe marginea impactului pierderii spațiilor deschise asupra bunăstării tinerei generații în 2050.

Ce se întâmplă în Israel, de ce ar putea deveni o țară aglomerată

Președintele Comitetului citat mai sus este deputatul Ram Shefa, iar în opinia lui, tendința este spre o criză existențială. ”Suntem tineri care ne facem griji cu privire la ce va fi aici peste 30 de ani, mass-media nu înțelege gravitatea situației.”, a ținut să afirme oficialul israelian.

„În loc să aglomereze oraşele, oamenii să se îndrepte spre zonele verzi agricole. Treaba noastră este să provocăm o schimbare de conştientizare, să influenţăm legislaţia, astfel încât Ministerul Protecţiei Mediului să poată face modificările pe care trebuie să le facă”, a afirmat el.

Dacă ești curios ce înseamnă ”aglomerat” în Israel, într-un raport al Zafuf (”Aglomerat”) – Forumul pentru Populație, Mediu și Societate, se menționează că populația din Israel ar putea ajunge la 17,5 milioane de locuitori.

„Statul Israel va deveni cea mai aglomerată ţară occidentală, cu peste 800 de oameni pe kilometru pătrat”, a avertizat Tal. „Spaţiile deschise dispar într-un ritm ameţitor de 24 de kilometri pătraţi pe an, iar ritmul se va amplifica odată cu creşterea populaţiei. Se aşteaptă ca Israelul să piardă spaţii deschise la o scară de opt ori mai mare decât oraşul Tel Aviv până în 2050. Mă aştept ca toate agenţiile profesionale să avanseze imediat planul strategic de protecţie a spaţiilor deschise”, a concluzionat oficialul guvernamental

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele