România ia fața Europei și economiilor de forță: am intrat în acest top și nimeni nu ne mai dă afară de aici
Țara noastră reușește să facă parte dintr-un clasament deosebit de important realizat la nivel european, cu referire la capacitatea noastră viticolă.
Mai exact, ocupăm a cincea poziție din punct de vedere al suprafeţei de culturi viticole, estimată la 180.000 de hectare. Informația a fost dezvăluită chiar de către directorul general adjunct al Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV), Tony Giminadis.
România chiar are motive de mândrie
„România viticolă este a cincea ţară ca suprafaţă viticolă din Europa, avem undeva la 180.000 de ha de viţă de vie. Undeva ca şi recoltă de vinuri tot locul 5-6, suntem locul 12-13 în lume, deci România viticolă este un nume în lume”, a declarat reprezentantul ONVPV.
Acesta s-a aflat, vineri, la Mediaş, cu ocazia lansării volumului „Reconstrucţia vechii metropole de vin a Transilvaniei, unde a ținut să le spună celor prezenți la eveniment că nu se află oriunde, ci „în mijlocul unei regiuni viticole deosebit de bogată”.
Declarațiile făcute de oficial ne arată, încă o dată dacă mai era necesar, cât de bogată este România, cât de multe resurse avem și ce capacitate uriașă de a pune această țară pe harta marilor producători ai lumii.
Nu doar că ne ajută solul, suprafața agricolă, muncitorii dedicați care au moștenit meșteșugul din tată-n fiu, dar avem și o istorie bogată, menită să confere un adevărat farmec autentic vinului nostru.
Trebuie doar să știm să profităm din plin de ceea ce natura ne-a oferit cu mare dărnicie și ceea ce strămoșii au lăsat în urma lor.
”Dumneavoastră aici, în această zonă, în jurul Mediaşului, având aceste documente care sunt de o valoare inestimabilă, eu pot să vă spun că dacă vrei să intri pe piaţa vinului, în primul rând trebuie să-ţi creezi legenda.
Că dacă n-ai legendă, vie poţi să-ţi faci, şi poţi să ai şi vin bun, dar dacă n-ai o legendă în spate, şi-am să vă dau exemplul tuturor care sunt în piaţă acuma, fiecare are o legendă, fiecare şi-a creat o legendă. Dumneavoastră aveţi legenda şi nu aveţi vinul.
Aveţi poza cu reclama de pe Calea Victoriei de la 1930. Sunt pozele cu vinuri de Târnavă Ambrosi pe Calea Victoriei! Păi nu are nimeni aşa ceva! Eu mă refer aici la investitori. Lucru cel mai important dumneavoastră îl aveţi prefigurat, mă refer la posibilitatea de a penetra o piaţă. Păi nu are nimeni aşa ceva şi mă refer la piaţa din Europa de Vest. Aveţi 700 de ha de viţă de vie la ADS!”, a mai ținut să transmită oficialul ONVPV.