30 apr. 2022 | 09:00

Apple te lasă fără aplicațiile preferate, dar are o explicație pentru asta: de ce este pentru binele tău

ACTUALITATE
Apple te lasă fără aplicațiile preferate, dar are o explicație pentru asta: de ce este pentru binele tău

Cei de la Apple sunt recunoscuți pentru actualizările constante pe care le trimit către posesorii de iPhone, iPad și Mac. Din păcate, aceleași actualizări se află în centrul unei dispute semnificative cu dezvoltatorii, deși utilizatorii obișnuiți s-ar putea să aibă cel mai mult de suferit.

În condiții ideale, toate aplicațiile pe care le găsești în AppStore ar trebui să fie actualizate și optimizate pentru cel mai recent hardware de la Apple. Din păcate, mai ales în cazul dezvoltatorilor mici, independenți, care sunt cei mai mulți în spatele jocurilor și utilitarelor tale preferate, nu au timpul și resursele necesare pentru actualizări constante, la rândul lor.

În plus, multe aplicații de acum 5 ani, poate chiar și 10, funcționează mai mult decât rezonabil și acum. Nu au nevoie de nimic. Apple consideră însă că acea compatibilitate nu este suficientă.

Apple începe să șteargă aplicațiile din AppStore

Apple promite de mult timp că va face curățenie în AppStore și a început procesul cu o serie de emailuri către dezvoltatori. După cum se poate observa în tweet-ul de mai sus, ideea de bază este cât se poate de simplă. Dezvoltatorii de aplicații primesc un email prin care li se atrage atenția că, în absența unei actualizări trimise pentru aprobare în următoarele 30 de zile, aplicația le va fi ștearsă din AppStore.

Partea bună este că aplicațiile cu pricina vor funcționa în continuare pe terminalele celor care le au instalate, o dovadă în plus a absurdului setului de circumstanțe. Apple ia această măsură nu pentru că vorbim de jocuri sau utilitare care nu mai sunt funcționale sau încorporează probleme de securitate, ci din cauza faptului că nu au mai beneficiat de actualizări în ultimii ani, în conformitate cu pretențiile gigantului din Cupertino.

În consecință, sunt șanse foarte mari ca în următoarele săptămâni și luni, dacă îți schimbi telefonul, să nu mai poți instala măcar câteva dintre aplicațiile tale preferate, mai ales dacă vin la dezvoltatori mai puțin cunoscuți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele