iPhone-ul tău devine semnificativ mai deștept și ”mai sănătos”: noutățile din iOS 16 care au ajuns online

iPhone-ul tău devine semnificativ mai deștept și ”mai sănătos”: noutățile din iOS 16 care au ajuns online

Ca în fiecare an, detalii despre viitoarele versiuni de iOS au început deja să circule pe internet cu mult timp înainte de lansarea efectivă. De această dată, vorbim de iOS 16 pentru utilizatorii de iPhone, un sistem de operare care ar trebui să fie disponibil în beta din această vară, și în varianta finală din septembrie sau octombrie.

Cu aproximativ cinci luni înainte de lansarea iOS 16, au început să circule pe internet primele zvonuri referitoare la sistemul de operare pe care îl vor avea pe telefoane toți utilizatorii de iPhone. Conform datelor obținute de Bloomberg pe marginea subiectului, de această dată, accentul se va pune pe o îmbunătățire a sistemului de notificări, dar și pe o serie de particularități care țin de monitorizarea sănătății.

iOS 16, pentru un iPhone mai bun în a-ți monitoriza sănătatea

Pe lângă eficientizarea și centralizarea mai bună a volumului masiv de notificări pe care îl primim în fiecare zi, iOS 16 va pune accent pe monitorizarea particularităților ce țin de sănătatea utilizatorului. Practic, aplicația Health sau Sănătate va beneficia de o actualizare semnificativă.

Din păcate, particularități ale noilor opțiuni și meniuri care vor fi introduse nu sunt momentan disponibile, dar va fi interesant de văzut dacă o parte dintre funcțiile de care profită posesorii de Apple Watch vor fi disponibile și pe iPhone, chiar dacă nu ai făcut investiția deloc neglijabilă într-un ceas inteligent al gigantului din Cupertino.

Nu în ultimul rând, iOS 16 pare să marcheze lansarea unei căști de realitate virtuală, augmentată sau mixtă de la Apple, gadget care, conform zvonurilor, ar trebui să interacționeze cu iPhone-ul, dar va avea și puterea de procesare pentru a fi un gadget complet independent, precum Oculus Quest 2. Dacă speculațiile se dovedesc a fi adevărate, casca de AR/VR de la Apple ar trebui să ajungă pe rafturile magazinelor înainte de finele acestui an.