Ce faci cu telefonul vechi dacă ți-ai cumpărat unul nou: câteva metode prin care să ajuți planeta, dar și pe alții
Ți-ai cumpărat un telefon nou și nu știi ce să faci cu cel vechi? Iată câteva soluții perfecte pentru tine, în acest caz.
Din când în când, telefoanele mobile mai trebuiesc și schimbate, fie că facem asta din considerente de „fashion” sau pur și simplu cel vechi devine inutilizabil. Așadar, ce faci cu telefonul vechi, în acest caz? Există câteva soluții pentru telefonul tău cel vechi, după cum vei vedea în cele ce urmează.
Ce poți să faci cu un telefon vechi, dacă ți-ai cumpărat unul nou
În cazul în care telefonul tău încă mai funcționează, dar l-ai schimbat pentru că ai vrut un model mai nou și mai performant, te poți gândi să-l vinzi pe cel vechi, astfel încât să-ți scoți măcar o parte din investiția inițială.
În cazul în care nu vrei să-ți bați capul cu site-urile de vânzări online și nici cu interacțiunea enervantă cu eventuali cumpărători, poate că ar trebui să te reorientezi spre a-l dona. Chiar dacă tu nu mai ești pe deplin mulțumit de acest telefon, există suficienți oameni care ar putea să se bucure de el. Cu alte cuvinte, ceea ce pentru tine e un „gunoi”, pentru altul s-ar putea să fie „aur curat”. Există asociații care pot intermedia o astfel de donație, spre exemplu. Tot ce trebuie să faci este să le cauți în orașul tău.
Totuși, înainte să decizi spre una dintre cele două variante de mai sus, ai grijă să nu uiți să-ți resetezi telefonul la setările din fabrică, astfel încât să nu lași pe el vreo informație personală pe care n-ai vrea s-o vadă altcineva.
Iar dacă nici ideea aceasta nu te încântă, poți oricând să îți folosești vechiul telefon pe post de hard disk extern sau player de muzică, spre exemplu.
O ultimă soluție ar fi îl reciclezi într-un centru specializat.
Orice ai face, ține cont că un telefon mobil nu se aruncă la gunoi, ca oricare alt obiect de care nu mai ai nevoie. Bateriile acestora sunt extrem de nocive pentru mediul înconjurător.