Probleme la Samsung: de ce-și cere scuze compania, după ce ”te-a furat la cântar”
Scriam aici că Samsung analiza rapoarte conform cărora a limitat performanța unui număr mare de aplicații pe unele smartphone-uri Galaxy. Se pare că a folosit un instrument numit Game Optimizing Service (GOS), pentru a accelera până la 10.000 de aplicații, inclusiv multe care nu au nimic de-a face cu jocurile, precum Netflix, TikTok și Microsoft Office.
Compania vrea ca lumea să uite de problema Game Optimizations Service și emite scuze oficiale chiar prin intermediul șefului companiei. Scandalul reducerii intenționate a performanței dispozitivelor Galaxy a făcut inclusiv obiectul discuțiilor din cadrul conferinței trimestriale cu investitorii, unde CEO-ul Jong-Hee Han și-a prezentat scuzele. Acesta spune că Samsung nu a luat în considerare preocupările utilizatorilor atunci când a decis să-și încetinească telefoanele și tabletele din seriile Galaxy și promite că Samsung își va asculta mai atent utilizatorii, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple.
Samsung își cere scuze
Limitarea a fost observată de utilizatorii coreeni care au postat o listă de 10.000 de aplicații care aparent au fost afectate. De când problema a fost dezvăluită, forumurile coreene ale Samsung au explodat cu plângeri ale utilizatorilor cu privire la problema GOS.
Apoi, compania coreeană promitea rezolvarea situației printr-un update de software. Astfel, Samsung a anunțat că va lansa un update de software, prin care va oferi utilizatorilor opțiuni privind performanța smartphone-urilor vândute de companie. Acesta este răspunsul oferit de producător la reclamațiile utilizatorilor, care se plâng că au plătit bani grei pe flagship-uri care nu funcționează la nivelul de performanță promis prim materialele de marketing și specificațiile tehnice.
Cu toate astea, s-a dovedit că Samsung a premeditat totul, când s-a constatat că erau exceptate de la reducerea performanței benchmark-urile, care testează sintetic performanța dispozitivelor, pentru ca acestea să afișeze adevăratul nivel al componentelor. Recent, Samsung a lansat în Coreea de Sud un patch care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a opta între performanță maximă sau autonomie mai bună.